Zobacz wyniki ankiety: Co robimy z zebranymi środkami?

Głosujących
104. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 527

Wątek: Fundacja "Mam Marzenie" - marzenie o aparacie - nowa akcja!

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Pani Daria milczy na razie, tak sobie myślę czy to nie będzie spaleniem niespodzianki, jak wejdzie i zapyta hej ale czy ty chcesz D90 czy 50D - chłopak się zorientuje...

Dzisiaj się przypomnę pani Darii jeszcze raz.
    Podobno "darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby" więc nie powinien wybrzydzać. Czy 50D jest dobry dla amatora? Pewnie nawet zbyt dobry w niektórych aspektach a w innych gorszy(może lepiej coś z serii xxxd). Panowie (i Panie) - niektórzy z Was znają się na sprzęcie (i nawet potrafią robić zdjęcia) więc zadecydujcie. Chłopak pewnie nie posiada takiej wiedzy jak Wy, więc wybrany zestaw powinien spełniać jego oczekiwania. No chyba, że mamy do czynienia z sytuacją "- Jedlibyście dziadu jaja? A łupane?".

W związku z tym pytać należy jakie chłopak ma doświadczenie z fotografią a nie tylko co by chciał (bo chcieć to może np. Canon EOS 5D MKII) - chcieć a potrafić sensownie skorzystać to co innego. Też byście chcieli więcej niż macie a potraficie robić tym co macie - ot kompromis. W pomaganiu też trzeba "z głową".
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Np. EOS 500 lub EOS 550 (ten ostatni w cenie porównywalnej z 50D) dodatkowo dają "radość" z kręcenia filmów, co też może mieć pewne znaczenie dla chłopaka.
    Ostatnio edytowane przez gervee ; 06-09-2010 o 12:13 Powód: Automerged Doublepost
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Pani Daria milczy na razie, tak sobie myślę czy to nie będzie spaleniem niespodzianki, jak wejdzie i zapyta hej ale czy ty chcesz D90 czy 50D - chłopak się zorientuje...

Dzisiaj się przypomnę pani Darii jeszcze raz.
    to są ludzie doświadczeni.
    znam wolontariuszy, a także "szefową" krakowskiego oddziału fundacji mam marzenie.
    rozegrają to tak, jak należy

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    Podobno "darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby" więc nie powinien wybrzydzać.
    że tak powiem .... trochu się z tym nie zgodzę.
    to troszku inna sytuacja - tu się spełnia marzenia, a nie daje prezenty na urodziny.

dziecko marzy sobie wyjazd do disneylandu, a ty go wysyłasz do egiptu, żeby sobie piramidy zobaczyło ...
    ok super .... ale to nie o to chodzi.

tak czy tak, podpytać warto.
    a jeśli nie będzie sprecyzowany, to wtedy można wybierać.
    Nokia 3.2 MegaPixel
    "Glory glory psychotherapy, glory glory sexuality"
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Może trochę źle się wyraziłem z tym koniem . Chodziło mi o to, że jeśli chłopak chce lustrzankę a nie ma sprecyzowanego co i jak, to wszechwiedzą forumowych mądrali można zadecydować za niego (ktoś wybrać powinien). Stąd też jeśli sam nie wie co chce to nie powinien wybrzydzać gdyby dostał to co "forumowa mądrość" dobrała. O to mi tylko chodziło.

Co innego jeśli ma sprecyzowane marzenia - wtedy wiadomo co i jak.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Bywalec Awatar Marcin K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    Może trochę źle się wyraziłem z tym koniem . Chodziło mi o to, że jeśli chłopak chce lustrzankę a nie ma sprecyzowanego co i jak, to wszechwiedzą forumowych mądrali można zadecydować za niego (ktoś wybrać powinien). Stąd też jeśli sam nie wie co chce to nie powinien wybrzydzać gdyby dostał to co "forumowa mądrość" dobrała. O to mi tylko chodziło.

Co innego jeśli ma sprecyzowane marzenia - wtedy wiadomo co i jak.
    Rozumiem, ze teraz jestesmy na etapie ustalenia, czy chlopak ma sprecyzowane marzenia, czy chce "tylko" lustrzanke.

Moim zdaniem faktycznie glupio by bylo jakby chlopak marzyl sobie lustrzanke X, a dostalby Y.

Poczekajmy wiec na ta informacje i wtedy wybierze sie aparat.
    Marcin Kasiński
    http://itzone.pl

Uprawnienia umieszczania postów