wybieramy do realizacji jakiekolwiek marzenie?
czekamy, aż znajdzie się inne dziecko marzące o aparacie fotograficznym?
Czy to nie interesujace?
http://canon-board.info/showthread.php?t=42755
Niestety, nie.
Bierzemy wprawdzie pod uwagę używany obiektyw w bdb stanie, ale aparat będzie fabrycznie nowy, a brakująca kwota zostanie wyasygnowana przez Fundację ze środków pochodzących z 1% podatku.
Powyższe stanowisko wynika po części z moich pozytywnych doświadczeń z używanymi obiektywami, w przeciwieństwie do zdecydowanie negatywnych jeśli chodzi o aparaty z drugiej ręki; a po drugie (może wręcz przede wszystkim) ze sposobu pozyskania danego sprzętu, bowiem możemy rozważać skorzystanie z używanego obiektywu przekazanego na ten cel przez naszego forumowicza, ale nie będziemy wydawać wspólnym trudem zgromadzonych środków na zakup aparatu z drugiej ręki od osoby niezaangażowanej w akcję.
Przy okazji informuję, że od wczorajszego podsumowania przyszedł jeden przelew i tym razem mogę od razu podać stan konta, który wynosi 2163,81zł !! bowiem osoba wpłacająca zastrzegła sobie anonimowość, więc co prawda można wyliczyć wysokość wpłaty, ale i tak nie wiadomo od kogo :-)
Anonimowemu ofiarodawcy serdecznie dziękuję za udział w naszej akcji.
gwozdz - prześlij mi proszę na PW swój adres bo mi przelewu nie chce przyjąć![]()
I tak nadszedł czas na podsumowanie naszej akcji.
Dzisiaj po weekendzie przyszedł jeszcze jeden przelew i ostatecznie stan konta zamknął się kwotą 2 213,55zł !!. Mam w tym miejscu pewien dylemat, ponieważ uzgodniliśmy, że nie będziemy ujawniać wysokości wpłat od poszczególnych wpłacających, ale w przy tej ostatniej wpłacie nie jestem w stanie dotrzymać tego warunku, bo wpłata nie jest anonimowa, a przecież muszę podać ostateczny stan konta :-)
Zresztą i tak nietrudno się domyśleć, że ten ostatni przelew pochodzi od Kolegi jeod, który post wyżej pyta o dane do przelewu i któremu serdecznie dziękuję za udział w naszej akcji.
Rozmawiałem dzisiaj telefonicznie z Panią Prezes Fundacji E.Stolarską i uzgodniliśmy, że dalej sprawy potoczą się nieco inaczej niż dotychczas, a mianowicie: zebrane przez nas środki przelewam na oficjalne konto Fundacji
http://www.mammarzenie.org/wolontariat.php?wplaty
Następnie Fundacja dokłada do tego środki pochodzące z 1% podatku i kupują korpus 50D (będę sugerował Fotojokera, jako pewne, łatwo dostępne miejsce z rozsądną ceną):
http://www.e-fotojoker.pl/product/ap...pach-w-polsce/
Do tego zwróciłem jeszcze uwagę, że bezwzględnie należy dokupić kartę pamięci, a opcjonalnie torbę/plecak + literaturę, ale to już zależy od Fundacji. Ja z kolei gwarantuję (tak jak poprzednio) znanego zapewne wielu PDF'a "Podstawy Fotografowania Aparatami EOS"
Natomiast jeśli chodzi o obiektyw, to zdecydowaliśmy się dołączyć do tego zestawu używany egzemplarz zaoferowany przez naszego forumowego Kolegę Pirx, któremu w tym miejscu jeszcze raz ogromnie dziękuję za ten piękny gest. Ustaliśmy, że obiektyw zostanie bezpośrednio przesłany na adres Pani Anny Opasińskiej, Koordynator warszawskiego oddziału Fundacji.
http://www.mammarzenie.org/wolontari...?city=warszawa
To by było na tyle ustaleń, pozostają jeszcze otwarte dwie kwestie: termin przekazania sprzętu Marzycielce oraz nasz reprezentant jako przedstawiciel sponsora. Gdy tylko uda się coś w tych sprawach ustalić, to niezwłocznie o tym poinformuje, a tymczasem jeszcze raz serdecznie i gorąco dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do realizacji tego oraz poprzednich marzeń. Naprawdę ogromnie się cieszę, że wspólnie udało nam się zrobić coś tak dobrego.
Z wielką radością informuję, że nasi Koledzy z zaprzyjaźnionego Forum przechwycili pałeczkę :-)
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=83724
i wszystkich, którzy mają ochotę dalej brać udział w spełnianiu dzięcięcych marzeń zapraszam do dalszego wspierania Fundacji.
ha ha, fajnie że u Nikoniarzy też podchwyciło i z wątków wynika, że nawet jakby mieli kupić Canona to WartoJak napisali - najważniejsze to szczęście dziecka. Aż człowiekowi milej się robi po ciężkim dniu...
Dobre wzorce trzeba kultywować :-)
Pozdrawiam,
Jurek.
Nex :cool:
Pozdrawiam,
Jurek.
Witam,
Miałem niesamowita możliwość uczestniczyć (w imieniu naszego forum a w szczególności w imieniu forumowych sponsorów marzenia) w przekazaniu prezentu dla Natalki !
Natalia, jest świetną, miłą i wesołą osobą - jestem pewien, że prezent trafił we właściwe ręce. Do kompletu dodałem jeszcze 3 książki o podstawach fotografii i obróbki zdjęc oraz forumową smyczke :-)
A teraz kłaniam się w pas wszystkim którzy pomogli w realizacji tego marzenia,
Dziękuje
czas na zdjęcia:
Uroczyste wręczenie :-)
(od lewej: Kasia, Dagmara, Natalia)
Pamiątkowa fotka
moderator też człowiek ;-) - sponsorzy niech sobie wyobrażą że się im kłaniam
A teraz konkrety - aparat został uzbrojony i wypróbowany - pozostało przeczytać 1000 stron ksiązek i 200 str instrukcji ;-).
A ja ogromnie dziękuję Tobie za reprezentowanie nas wszystkich, za dodatkowe
prezenty dla naszej Marzycielki i za fotoreportaż !! :-)
Chciałbym w tym miejscu jeszcze raz podziękować wszystkim naszym forumowiczom, którzy swoim wkładem finansowym oraz osobistym zaangażowaniem przyczynili się do spełnienia tego oraz poprzednich marzeń chorych dzieci.
Było mi niezmiernie miło koordynować tak piękną akcję i mam nadzieję, że te spełnione marzenia dodadzą wszystkim czterem naszym Marzycielkom sił do walki z chorobą i pomogą im wrócić do zdrowia, bo to moim zdaniem jest w tym wszystkim najważniejsze.
DZIĘKUJĘ !!