Zobacz wyniki ankiety: Co robimy z zebranymi środkami?

Głosujących
104. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 23 z 53 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 527

Wątek: Fundacja "Mam Marzenie" - marzenie o aparacie - nowa akcja!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Ja byłbym za kupnem 50mm 1.8 za tą resztę, da to dziewczynie pogląd na głębię ostrości.
    A ja nie. Poza tym można byłoby wytłumaczyć dziecku co i dlaczego jest jak jest w Av i dlaczego M jest super, szczególnie z lampą.
    Poza tym prosiłbym o uświadomienie, że to co na monitorze/ekraniku to niekoniecznie to samo co na odbitce.

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    A moze Asia da się sfotografować ?
    A z tym to bardzo, bardzo ostrożnie, z własnego doświadczenia powiem, że chłopczyk wpadł w szał/szok na widok aparatu w ciągu dosłownie 1-2 sekund, nie opłaca się denerwować.

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Kupcie torbę (pokrowiec), a resztę zostawcie dla następnych marzycieli. Może pora zacząć współpracę z jakąś fundacją, ale tak, byśmy mieli pieniądze zebrane tutaj na oddzielnym koncie, do dyspozycji na marzenia fotograficzne?

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

a ja raz jeszcze "wielkie podziekowania" dla osób "zamieszanych" w całość sprawy , za ich poświęcenie i chęć niesienia pomocy/radości innym/dzieciom.
    dzięki
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

przepraszam a gdzie jest numer konta jesli chcialabym sie dorzucic?

ja proponuję plecak/torbe slingshot lowepro albo książkę o fotografii czy coś w tym rodzaju
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Dopiero zaczyna Awatar pplecke

Domyślnie

Paenka... na poprzedniej stronie masz.... post 215.
    A książka to dobry pomysł -w szpitalu można poczytać i się teoretycznie dokształcić przed foceniem

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Nową książkę " Fotografia cyfrowa w podróży" mogę przekazać jako dodatek do tej akcji..?

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

yyy zapomniałam nicka napisać ale to chyba nie jest najważniejsze ...
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Kochani, miło mi poinformować, że marzenie Natalki już zostało spełnione! :-)

Do tak szybkiej realizacji doprowadził zbieg sprzyjających okoliczności; a mianowicie to, że dziewczynka jest w domu, czuje się w miarę dobrze, a także ja jestem akurat w okolicy.
    Gdy wczoraj poinformowalem Fundację, że w zasadzie mam juz zakupiony komplet sprzętu gotowego do użycia i brakuje tylko jakiegoś "opakowania", to Panie z Fundacji same zaproponowały, że dokupią jakąs torbę i możemy przystąpić do działania. Tak też zrobiliśmy, umówiliśmy się dziś popołudniu i spełniliśmy marzenie Natalii.

Aparat sprawił dziewczynce wiele radości, ma już nawet pewne plany co do do jego wykorzystania, bowiem w drodze na leczenie widziała jakieś konie, które chciała sfotografować. Teraz ma już swoj aparat i będzie mogła to zrobić.
    Oczywiście przy okazji naszego spotkania zrobiliśmy sobie kilka pamiątkowych zdjęć; zarówno Pani z Fundacji, jak i ja coś tam pstryknęliśmy, zdjęcia ukażą sie na stronie Fundacji, a moje na forum za jakiś dzień-dwa, gdy wrócę na swoje śmieci :-)

To by było na razie na tyle Jeszcze raz składam ogromne podziękowania dla wszystkich, którzy wzięli udzial w tej akcji - po prostu zrobiliśmy razem coś dobrego! Dzisiaj zobaczyłem to na własne oczy i zapewniam, że było warto!

Konto do wpłat zostawiam "otwarte" zgodnie z deklaracją do dnia 19/09/2008 i po upływie tego terminu zadecydujemy co dalej.
    W tej chwili pozostała nam kwota 332,07zł i jeśli nic się nie zmieni, to po prostu przeleję ja na oficjalne konto Fundacji; natomiast gdyby znacząco wzrosła, pozwalając na spełnienie kolejnego marzenia to znowu będziemy rozgladać się za dzieckiem marzącym o aparacie fotograficznym.
    Tak więc wszystko zależy od Was...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

moim zdaniem , nie przelewaj. jeśli możesz to poczekajmy jeszcze chwilę i może nastepne marzenie można będzie spełnić.
    jestem przekonany, że dla tego widoku który miałeś możliwość dzisiaj oglądać - warto.
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

No to się spóźniłem z $, a chciałem podtrzymać sugestię Paenki - że może by jakieś ABC foto..? No ale nic to. Następny krasnal dostanie wzbogacony zestaw

edit:
    Podtrzymuję - nie przelewaj tych środków które są. Jak widać średnio raz na 2 miesiące możemy (niestety - ale w kontekście zdrowia tych dzieci) komuś pomóc..

MAM TYLKO JEDNĄ SUGESTIĘ: A może potraktujmy jako regułę, że do każdego aparatu dodajemy jakiś podręcznik???
    Ostatnio edytowane przez XLesio ; 17-09-2008 o 13:26
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Strona 23 z 53 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów