Zobacz wyniki ankiety: Co robimy z zebranymi środkami?

Głosujących
104. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 20 z 53 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 527

Wątek: Fundacja "Mam Marzenie" - marzenie o aparacie - nowa akcja!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Pierwsze marzenie spełnione :-)
    Spotkanie było bardzo sympatyczne, radość Małgosi wielka. Dla jej uśmiechu na pewno warto było przeprowadzić tę akcję. Zaprosiłem ją oczywiście na nasze forum, obiecała, z pomocą opiekunki z fundacji, zalogować się i napisać Wam kilka słów
    Pisze tego posta z pociągu relacji Poznań - Wrocław, więc zdjęć jeszcze nie wrzucę. Postaram się to zrobić jutro przed południem.
    Radosniej i cieplej sie robi jak mozna komus sprawic radosc i usmiech, szczegolnie tym dzieciom.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

także przyłaczam się do podziękowań dla wszystkich którzy sfinalizowali przekazanie "daru".
    czekam na następną mozliwość sprowadzenia uśmiechu na dziecięcą twarz.
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Bywalec Awatar jedrucha
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

Kurde. Przeczytałem cały wątek i... się wzruszyłem. Szkoda że go przeoczyłem, bo bardzo bym chciał również dołożyć cegiełkę. Dlatego liczę na powtórkę.
    Jędrek

BYKOM-STOP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jedrucha Zobacz posta
    Kurde. Przeczytałem cały wątek i... się wzruszyłem. Szkoda że go przeoczyłem, bo bardzo bym chciał również dołożyć cegiełkę. Dlatego liczę na powtórkę.
    Ja też

Zawsze omijałem ten wątek myśląc, że jest tu grupa sprzętowych onanistów "marzących o sprzęcie do własnego plecaka". :neutral:

Dlatego jeżeli będzie powtórka z akcji to ja chętnie się dorzucę, może niewiele ale "grosz do gosza i..." :wink:
    Canon 30D + BG-E2N + Tamron SP 17-50 f/2.8 + Sigma 100-300 f/4 EX HSM IF + Canon 28-80 f/3.5-5.6 II + 580EX II + Monopod GoldPhoto YH304 + Duży i ciężki statyw + Maxtor 750 Gb

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisv740 Zobacz posta
    czekam na następną mozliwość sprowadzenia uśmiechu na dziecięcą twarz.
    Cytat Zamieszczone przez jedrucha Zobacz posta
    bardzo bym chciał również dołożyć cegiełkę. Dlatego liczę na powtórkę.
    Cytat Zamieszczone przez Rafal913 Zobacz posta
    jeżeli będzie powtórka z akcji to ja chętnie się dorzucę...
    Serdecznie dziękuję Koledzy za te deklaracje :-)
    Pożyjemy, zobaczymy... na razie musimy doprowadzić do końca bieżące sprawy. Choć różnie moze być, gdyby np. było trzeba cos dozbierać do trzeciego marzenia (na razie nieznane), to będę miał Was na uwadze i w razie potrzeby dam znać.

Dzisiaj skompletowałem zestaw dla Joasi z Olsztyna.
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=180
    http://www.mammarzenie.org/olsztyn/2008/joasia_r.php

Ostatecznie zestaw składa się z:
    - aparat Canon SX 100 - 770zł
    - drukarka Selphy CP-740 - 199zł
    - 2 kpl. materiałów do wydruków KP-108IP - 2x 99,99zł
    - Sanyo Eneloop kpl. ładowarka + 4 Aku - 80zł
    - karta Kingston 4GB - 49,99zł
    ----------------------------------------------
    razem: 1298,97zł i po tych zakupach na naszym koncie pozostało 1319,07zł

Całośc skompletowałem w naziemnych sklepach (sprzęt posiada oryginalne drukowane polskie instrukcje, podbite gwarancje + paragony); poniewaz uważam, że w tej akcji nie ma miejsca na niewiadomego pochodzenia sprzęt z Allegro, zagubione przesyłki, dochodzenie winnych, itp.
    Jedyną przesyłką będzie wysyłka powyższego sprzętu na adres olsztyńskiego oddziału Fundacji (pod zdjęciem wolontariuszy): http://www.mammarzenie.org/ourKids.php?city=olsztyn
    i mam zamiar wysłać to w poniedziałek ubezpieczoną przesyłką kurierską.

Termin przekazania sprzętu choremu dziecku jest w gestii olsztyńskiej Koordynator FMM - pani Anny Góralskiej, ale chyba będzie to tym razem trwało krócej niz w Poznaniu, ponieważ w rozmowie telefonicznej pani Góralska wyraziła chęć jak najszybszego zrealizowania tego marzenia.
    Przy przekazaniu sprzętu, jako przedstawiciej sponsora będzie nas reprezentowała ewa_olsztyn
    http://canon-board.info/member.php?u=14860
    za co Ewie serdecznie dziękujemy i prosimy o krótki fotoreportaż z tego jakże miłego wydarzenia.

teraz dwa wyjaśnienia :-)
    - nie, nie zapomnielismy o futerale :-) dokupi go MacGyver i prześle bezposrednio do oddziału w Olsztynie.
    - zmienił się model aparatu. Dlaczego? Już tłumaczę:
    w zakupach towarzyszyła mi małżonka i gdy zobaczyła (oraz wzieła do ręki) S5IS a następnie skonfrontowała to z faktem, że ma to być dla 12-letniej dziewczynki, to powiedziała że chyba powariowaliśmy :-)
    Brzydkie, wielkie, ciężkie i w ogóle be; a w jej ocenie dziecko zamiast sie ucieszyć to może się rozpłakać, że chciało fajną cyfrówkę a dostało takie "coś" ;-)
    W sklepie oczywiście wskazała jakiegoś IXUSa, ale z drugiej strony wiemy, że nasza marzycielka chce fotografować zwierzątka (i w domyśle potrzebuje "duzo zooma"), więc drogą kompromisu, po telefonicznych konsultacjach z MacGyverem ostatecznie wybraliśmy właśnie tego SX'a.

EDIT:
    zgodnie z ustaleniami został dokupiony futerał, wybraliśmy Tamrac Digital 1 Model 5691 w cenie 50zł i po tym zakupie na koncie pozostało 1269,07zł.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 28-07-2008 o 17:49 Powód: uzupełnienie zakupów
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Serdecznie dziękuję Koledzy za te deklaracje :-)
    Pożyjemy, zobaczymy... na razie musimy doprowadzić do końca bieżące sprawy. Choć różnie moze być, gdyby np. było trzeba cos dozbierać do trzeciego marzenia (na razie nieznane), to będę miał Was na uwadze i w razie potrzeby dam znać.

Dzisiaj skompletowałem zestaw dla Joasi z Olsztyna.
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=180
    http://www.mammarzenie.org/olsztyn/2008/joasia_r.php

Ostatecznie zestaw składa się z:
    - aparat Canon SX 100 - 770zł
    - drukarka Selphy CP-740 - 199zł
    - 2 kpl. materiałów do wydruków KP-108IP - 2x 99,99zł
    - Sanyo Eneloop kpl. ładowarka + 4 Aku - 80zł
    - karta Kingston 4GB - 49,99zł
    ----------------------------------------------
    razem: 1298,97zł i po tych zakupach na naszym koncie pozostało 1319,07zł

Całośc skompletowałem w naziemnych sklepach (sprzęt posiada oryginalne drukowane polskie instrukcje, podbite gwarancje + paragony); poniewaz uważam, że w tej akcji nie ma miejsca na niewiadomego pochodzenia sprzęt z Allegro, zagubione przesyłki, dochodzenie winnych, itp.
    Jedyną przesyłką będzie wysyłka powyższego sprzętu na adres olsztyńskiego oddziału Fundacji (pod zdjęciem wolontariuszy): http://www.mammarzenie.org/ourKids.php?city=olsztyn
    i mam zamiar wysłać to w poniedziałek ubezpieczoną przesyłką kurierską.

Termin przekazania sprzętu choremu dziecku jest w gestii olsztyńskiej Koordynator FMM - pani Anny Góralskiej, ale chyba będzie to tym razem trwało krócej niz w Poznaniu, ponieważ w rozmowie telefonicznej pani Góralska wyraziła chęć jak najszybszego zrealizowania tego marzenia.
    Przy przekazaniu sprzętu, jako przedstawiciej sponsora będzie nas reprezentowała ewa_olsztyn
    http://canon-board.info/member.php?u=14860
    za co Ewie serdecznie dziękujemy i prosimy o krótki fotoreportaż z tego jakże miłego wydarzenia.

teraz dwa wyjaśnienia :-)
    - nie, nie zapomnielismy o futerale :-) dokupi go MacGyver i prześle bezposrednio do oddziału w Olsztynie.
    - zmienił się model aparatu. Dlaczego? Już tłumaczę:
    w zakupach towarzyszyła mi małżonka i gdy zobaczyła (oraz wzieła do ręki) S5IS a następnie skonfrontowała to z faktem, że ma to być dla 12-letniej dziewczynki, to powiedziała że chyba powariowaliśmy :-)
    Brzydkie, wielkie, ciężkie i w ogóle be; a w jej ocenie dziecko zamiast sie ucieszyć to może się rozpłakać, że chciało fajną cyfrówkę a dostało takie "coś" ;-)
    W sklepie oczywiście wskazała jakiegoś IXUSa, ale z drugiej strony wiemy, że nasza marzycielka chce fotografować zwierzątka (i w domyśle potrzebuje "duzo zooma"), więc drogą kompromisu, po telefonicznych konsultacjach z MacGyverem ostatecznie wybraliśmy właśnie tego SX'a.

Ale kino !!!
    Całe szczęście, że czasem kobiety naprawiają głupoty wymyślone przez mężczyzn.
    Nb. uważam, że C SX 100, to też zbyt duży i zbyt ciężki aparat dla dziecka.
    Powinna być jakaś małpka typu P & S.
    Pozdrówka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    usilnie myślę nad tym statywem... prawie 2kg + dziecko (12 lat, dziewczynka, chora -> słaba) ??
    Wiadomo, że statyw uzywa się najlepiej do 100m od samochodu, mnie się nie chce nie chce nosić mojego 2kg (funsports, 6101) i nie wydaje mi się to najlepszym pomysłem.
    Natomiast nie napisałem o futerale, ale to jest "oczywista oczywistość" :-) natomiast statyw chyba sobie odpuścimy, zgoda?

Dwukilogramowy statyw dla małej chorej dziewczynki !!!
    Ludzie, chyba Wam odbiło !!!

Po jakiego grzyba statyw dla dziecka ???
    Trochę wyobraźni, please !!!
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 27-07-2008 o 00:38 Powód: Automerged Doublepost
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Całe szczęście, że czasem kobiety naprawiają głupoty wymyślone przez mężczyzn.

hehe, Wysmienite hasło reklamowe sieci komorkowej tylko dla kobiet (antymobilking)

Ale do meritum, Ja tez bylem za IS5, ale drugi wybor jest jednak rozsadniejszy (chwała kobietom ) Patrzylismy na to co najlepiej sie nada do focenia zwierzat, zapominajac kto będzie trzymał aparat w rękach. Milusinska mogłaby sie zniechecic (wiadomo jak kaprysne sa dzieciaki) gdyby ujrzala u swojej kolezanki malutkiego, ksztaltnego kompkacika. Teraz jest to najlepszy kompromis pomiedzy wygladem a mozliwosciami (np.x10 zoom).

Pozdrowki
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Dwukilogramowy statyw dla małej chorej dziewczynki !!!
    Ludzie, chyba Wam odbiło !!!

Po jakiego grzyba statyw dla dziecka ???
    Trochę wyobraźni, please !!!
    No, ale musisz przyznać, że akurat w tym miejscu moja wyobraźnia nie zawiodła - przecież to ja wyperswadowałem kolegom ów statyw :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar jedrucha
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

A może jakaś książka o podstawach fotografii była by też dobrym dodatkiem?
    Jędrek

BYKOM-STOP

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kilka pamiątkowych zdjęć z wtorkowego spotkania z Małgosią

Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 20 z 53 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów