a jeszcze lepiej zamieścić uśmiechniętą (ewentualnie) buźkę obdarowanego dziecka![]()
wybieramy do realizacji jakiekolwiek marzenie?
czekamy, aż znajdzie się inne dziecko marzące o aparacie fotograficznym?
a jeszcze lepiej zamieścić uśmiechniętą (ewentualnie) buźkę obdarowanego dziecka![]()
canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?
Przejdźmy do konkretów:
Propozycja aparatu dla Małgosi z Poznania do IXUS 950 IS (ładowarka i aku w komplecie) i do niego karta 2 lub 4 GB. Pozostaje kwestia pokrowca, ma być ładny, więc w wyborze liczymy na pomoc forumowych koleżanek.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Chodziło mi o zakończenie wpłat - ustalony termin. A co do samej akcji to oczywście zdjęcie(a) z przekazania jak najbardziej.
Proszę wstrzymajmy się chwilę.
Potrzebujących na pewno jest wiele, ale ponieważ tytułowa fundacja "Mam marzenie" zna stopień zaawansowania naszej akcji i jest już przygotowana na to, że spełnimy jej podopiecznym drugie marzenie, więc na razie nie chciałbym robić zamieszania.
Gdyby się sprawa przedłużała (np. poza bieżący miesiąc) to poszukamy alternatywnych mozliwości.
kupować, przekazywać dzień dziecka już był
zgadzam sie z moderatorem żeby nie mieszać!
a koleżanki z forum mobilizuje do doboru kolorystycznego pokrowca - łącznie z wyborem aparatu -( musiałem to dodać) bo inaczej dostałbym po uszach -nie![]()
![]()
canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?
Joanna lat 17 chce aparat firmy canon i wiele innych dzieci czeka na podobną pomoc...
Wiem, że nasza akcja ma charakter jednorazowy, ale myślę, czy by wyjść z ofertą bliższej stałej pomocy od nas dla jednej czy dwóch organizacji, od forumowiczów. Wiązałoby się to czywiście z zaangażowaniem kilku chętnych osób do kontaktów z organizacjami, udostępnieniem na stałe przez kogoś konta, stałą aktualizacją wątku, który musiałby być oczywiście podklejony na stronie głównej. Jestem pełen podziwu dla Tomka, bo wszystko wziął na swoje bary i dzięki kilku osobom wkrótce uda się sfinalizować sprawę.
Chodzi o to, ze jest nas tu na forum wielu. W większości zgodnych i chętnych by coś podarować dzieciom, dla których spełnienie marzenie w całym nieszczęściu choroby i cierpienia może więcej znaczyć niż niejeden inny gest czy nawet leczenie. Wiem coś o tym bo pracuję wśród cierpiących i potrzebujących dla których każdy gest ma znaczenie. Nie mam co prawda kontaktu z chorymi dziećmi tylko z chorymi w opiece paliatywnej osobami dorosłymi ale głęboko czuję temat. Przepraszam za OT, myślę, że moglibyśmy spróbować i ruszyć ze stałą inicjatywą. Dla wielu z nas pomoc ograniczałaby się np do wpłaty, przesyłki, przekazania sprzętu, ale to szczególne wyzwanie dla osób bardziej znanych tu na forum, cieszących się autorytetem i zaufaniem, o ile mogliby się tego podjąć;-)
5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
to tylko 1 %...