A w tak zwanym międzyczasie może zaczniemy zbierać fundusze. Jeżeli dobrze zrozumiałem to wykorzystywany ma być numer konta stowarzyszenia nikona, czy to dalej aktualne?
wybieramy do realizacji jakiekolwiek marzenie?
czekamy, aż znajdzie się inne dziecko marzące o aparacie fotograficznym?
A w tak zwanym międzyczasie może zaczniemy zbierać fundusze. Jeżeli dobrze zrozumiałem to wykorzystywany ma być numer konta stowarzyszenia nikona, czy to dalej aktualne?
Nokia 3.2 MegaPixel
"Glory glory psychotherapy, glory glory sexuality"
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
Bravo Psychotrop za czujność!
Zadzwoniła do mnie pani... ? koordynatorka z ramienia fundacji na pomorskie.
Artur (18 ) nie chciał powiedzieć wprost, mówił o markowym sprzęcie - N/S/C, ale pani wyczuła, że chodzi o lustrzankę Sony. A osobiście byłem za D90...
Anyway... myślę, że można się sprężyć i kupić A33 ale z lepszym szkiełkiem (16-105 lub 16-80 bo Sony jest miękkie) i lampą.
iREM - powiedziałem pani koordynator, że się odezwiesz jako osoba z tego regionu (kontakt na PM) - mam nadzieję, że znajdzie się ktoś z szumofobów czy nikoniarzy
Psychotrop/rycerz: czekamy na pinokia
MC/Tommygun: dajcie znać na KKM i szumofobów
Za długo już tu gadamy![]()
the silence is deafening
przepraszam - telefonów nie wykonałem :/
musiałem się pojawić na slajdowisku z nepalu i himalajów organizownych przez kumpla :/
właśnie wróciłem, a już za późno na telefony :/
obdzwonię ich jutro.
jeszcze raz przepraszam za niedotrzymanie słowa :/
Nokia 3.2 MegaPixel
"Glory glory psychotherapy, glory glory sexuality"
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
Nie, no oczywiście chodziło mi o odezwanie się jak już się tu zorganizujemy - wtedy można na 200% potwierdzić pani koordynator, że zbieramy na Alfioka i w ogóle jest ruszenie.
Czy ktoś z KKM mógłby zadzwonić do kogoś kto zna kogoś w Sony.pl by dowiedzieć się jak cenowo by wypadały opcję 16-80 i 16-105. Myślę, że w dual kity nie ma się co bawić, ale to tylko moje zdanie.
the silence is deafening
Podpowiem Wam bo jakos tak kombinujecie niepotrzebnie. W zeszłym roku organizowałem taką akcje na portalu MaxM. włąsnie z fundacją Mam Marzenie.
Sprawa jest prosta. Korzystacie z konta fundacji. Na przelewach w tytule imię i nazwisko dzieciaka który ma otrzymać prezent oraz nick osoby wpłacającej. Koordynator z fundacji co kilka dni przesyła osobie /organizatorowi z forum/ liste wpłat i zestaw nicków. po zebraniu pieniedzy wybieracie co, gdzie kupić i sklep wystawia fakturę na fundacje a ta przelewa pieniązki.
To znakomicie upraszcza wszelkie sprawy zwiazane z przepływem pieniędzy pomiędzy kontami i ew. problemami z US. Powyższy system sprawdził sie w 100%.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
aha.i sprawy sprzętowe zostawcie na koniec jak bedzie mniej wiecej znana kwota. Z doświadczenia wiem że wielką frajde w przypadku obdarowanej osoby sprawiają dodatkowe drobiazgi np ksiązki dot. fotografii. to znakomicie pomaga takiej osobie ogarnąć temat. i tu polecam książki wydawnictwa Galaktyka. Dla początkujących są znakomite a wydawnictwo bardzo rzetelnie podchodzi do takich akcji
Ostatnio edytowane przez Canion ; 07-09-2010 o 09:17 Powód: Automerged Doublepost
pomysł żeby wykorzystywać numer konta fundacji jest...dobrym pomysłembo eliminuje obawy niektórych czy pieniądze rzeczywiście trafią tam gdzie mają trafić...
mam jeszcze jedną propozycje: czasem chcielibyśmy pomóc a kasa akurat nie pozwala, więc warto popatrzeć po półkach: może mamy w dobrym stanie książkę album fotograficzny, jakiś filtr, lub inne akcesoria foto.
Można je wystawić na giełdę forumową z informacją że całą kwotę za sprzedaż należy wpłacić na cel "mam marzenie" i wtedy nastąpi wysyłka przedmiotu...
a odnośnie terminów: trzeba wszystko dograć dokładnie, żeby żadnej wtopy nie było, a ktoś kto ma ochotę pomóc, zawsze chętnie pomoże nawet gdyby miał poczekać dzień dłużej...
nx100
Proponuje dograc sprawę "aktualności" marzenia i podsumowac tą dyskusję numerem konta do wpłaty. Potem zostanie juz tylko agitacja za wpłacaniem.
Osobiście, już bym chętnie wpłacił...
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---