Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
Ustalmy może jeszcze czy zbieramy do jakiejś konkretnej kwoty czy daty.
Ja już jestem po zabiegu (podaję to tylko dla tych, którzy mają jakieś opory przed wpłatą zachęcając tym samym do wpłat). Poza tym ztcp żółty skarbnik co kilka dni podaje stan konta/wpłat z tytułem przypominam

mam marzenie - Artur

Z tego co rozumiem rycerz czy psychotrop takie info przekażą nam i KKM. z resztą fajnie by było gdyby bratnik topik powstał i na nikoniarzach/KKM.

Dobrze by było gdyby Vitez wydzielił nr konta i zrobił przyklejonego posta - mam marzenie ARTUR.

Co do sprzętu - powtórzę jeszcze raz, potrzebujemy info z forum KKM czy make.believe wchodzi w temat.
Druga, podstawowa, sprawa to nie ma co dziadować i trzeba chłopakowi - imho - kupić dobry lens, nie double kity. Oczywiście dobrze by było gdyby ten Zeiss był 16-135, ale skoro jest tylko 80mm to może warto rozważyć 16-105 - to fajny zakres na kropie.
Lampę widziałbym tą prostszą - odpowiednik SB-600/430EX II.
Jeśli zostanie kasy to wtedy ewentualnie można mu dokupić low light czyli 35/1.8.

Co do kasy: czy ze strony canon-board mamy jakieś rezerwy finansowe/pozostałości z poprzedniej akcji?

iREM: zorientuj się (wiesz gdzie) ile by kosztował zestaw:

Sony A33
Sony 16-105
Sony Sony HVL-F42AM
karta Sandisk SDHC C6 8 GB
LowePro Nova 5

Osoby z forum.nikoniarze.pl i forum KKM uprzejmie proszę o przekazanie info o rozpoczęciu tej (ARTUR) edycji na "swoich" forach.

MC_ - napisz proszę do tego juzera co ma wtyki w Sony.pl niech zapyta Panów czy chcą wspomóc kolejne ponadforumowe ruszenie.