wybieramy do realizacji jakiekolwiek marzenie?
czekamy, aż znajdzie się inne dziecko marzące o aparacie fotograficznym?
także przyłaczam się do podziękowań dla wszystkich którzy sfinalizowali przekazanie "daru".
czekam na następną mozliwość sprowadzenia uśmiechu na dziecięcą twarz.
canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?
Kurde. Przeczytałem cały wątek i... się wzruszyłem. Szkoda że go przeoczyłem, bo bardzo bym chciał również dołożyć cegiełkę. Dlatego liczę na powtórkę.
Canon 30D + BG-E2N + Tamron SP 17-50 f/2.8 + Sigma 100-300 f/4 EX HSM IF + Canon 28-80 f/3.5-5.6 II + 580EX II + Monopod GoldPhoto YH304 + Duży i ciężki statyw + Maxtor 750 Gb
Serdecznie dziękuję Koledzy za te deklaracje :-)
Pożyjemy, zobaczymy... na razie musimy doprowadzić do końca bieżące sprawy. Choć różnie moze być, gdyby np. było trzeba cos dozbierać do trzeciego marzenia (na razie nieznane), to będę miał Was na uwadze i w razie potrzeby dam znać.
Dzisiaj skompletowałem zestaw dla Joasi z Olsztyna.
http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=180
http://www.mammarzenie.org/olsztyn/2008/joasia_r.php
Ostatecznie zestaw składa się z:
- aparat Canon SX 100 - 770zł
- drukarka Selphy CP-740 - 199zł
- 2 kpl. materiałów do wydruków KP-108IP - 2x 99,99zł
- Sanyo Eneloop kpl. ładowarka + 4 Aku - 80zł
- karta Kingston 4GB - 49,99zł
----------------------------------------------
razem: 1298,97zł i po tych zakupach na naszym koncie pozostało 1319,07zł
Całośc skompletowałem w naziemnych sklepach (sprzęt posiada oryginalne drukowane polskie instrukcje, podbite gwarancje + paragony); poniewaz uważam, że w tej akcji nie ma miejsca na niewiadomego pochodzenia sprzęt z Allegro, zagubione przesyłki, dochodzenie winnych, itp.
Jedyną przesyłką będzie wysyłka powyższego sprzętu na adres olsztyńskiego oddziału Fundacji (pod zdjęciem wolontariuszy): http://www.mammarzenie.org/ourKids.php?city=olsztyn
i mam zamiar wysłać to w poniedziałek ubezpieczoną przesyłką kurierską.
Termin przekazania sprzętu choremu dziecku jest w gestii olsztyńskiej Koordynator FMM - pani Anny Góralskiej, ale chyba będzie to tym razem trwało krócej niz w Poznaniu, ponieważ w rozmowie telefonicznej pani Góralska wyraziła chęć jak najszybszego zrealizowania tego marzenia.
Przy przekazaniu sprzętu, jako przedstawiciej sponsora będzie nas reprezentowała ewa_olsztyn
http://canon-board.info/member.php?u=14860
za co Ewie serdecznie dziękujemy i prosimy o krótki fotoreportaż z tego jakże miłego wydarzenia.
teraz dwa wyjaśnienia :-)
- nie, nie zapomnielismy o futerale :-) dokupi go MacGyver i prześle bezposrednio do oddziału w Olsztynie.
- zmienił się model aparatu. Dlaczego? Już tłumaczę:
w zakupach towarzyszyła mi małżonka i gdy zobaczyła (oraz wzieła do ręki) S5IS a następnie skonfrontowała to z faktem, że ma to być dla 12-letniej dziewczynki, to powiedziała że chyba powariowaliśmy :-)
Brzydkie, wielkie, ciężkie i w ogóle be; a w jej ocenie dziecko zamiast sie ucieszyć to może się rozpłakać, że chciało fajną cyfrówkę a dostało takie "coś" ;-)
W sklepie oczywiście wskazała jakiegoś IXUSa, ale z drugiej strony wiemy, że nasza marzycielka chce fotografować zwierzątka (i w domyśle potrzebuje "duzo zooma"), więc drogą kompromisu, po telefonicznych konsultacjach z MacGyverem ostatecznie wybraliśmy właśnie tego SX'a.
EDIT:
zgodnie z ustaleniami został dokupiony futerał, wybraliśmy Tamrac Digital 1 Model 5691 w cenie 50zł i po tym zakupie na koncie pozostało 1269,07zł.
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 28-07-2008 o 17:49 Powód: uzupełnienie zakupów
Ale kino !!!
Całe szczęście, że czasem kobiety naprawiają głupoty wymyślone przez mężczyzn.
Nb. uważam, że C SX 100, to też zbyt duży i zbyt ciężki aparat dla dziecka.
Powinna być jakaś małpka typu P & S.
Pozdrówka
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dwukilogramowy statyw dla małej chorej dziewczynki !!!
Ludzie, chyba Wam odbiło !!!
Po jakiego grzyba statyw dla dziecka ???
Trochę wyobraźni, please !!!
Pozdrówka
Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 27-07-2008 o 00:38 Powód: Automerged Doublepost
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
hehe, Wysmienite hasło reklamowe sieci komorkowej tylko dla kobiet (antymobilking)
Ale do meritum, Ja tez bylem za IS5, ale drugi wybor jest jednak rozsadniejszy (chwała kobietom) Patrzylismy na to co najlepiej sie nada do focenia zwierzat, zapominajac kto będzie trzymał aparat w rękach. Milusinska mogłaby sie zniechecic (wiadomo jak kaprysne sa dzieciaki) gdyby ujrzala u swojej kolezanki malutkiego, ksztaltnego kompkacika. Teraz jest to najlepszy kompromis pomiedzy wygladem a mozliwosciami (np.x10 zoom).
Pozdrowki
A może jakaś książka o podstawach fotografii była by też dobrym dodatkiem?