Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: 17-40 L numer seryjny

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A że się tak zapytam:
    Czy jest w ogóle jakiś obiektyw który wystawiony na perfidny test nie złapie AC?
    Z tego co słyszałem to właśnie szerokokątne obiektywy mają z tym problem i jest to całkiem normalne.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku
    Czy jest w ogóle jakiś obiektyw który wystawiony na perfidny test nie złapie AC?
    Z tego co słyszałem to właśnie szerokokątne obiektywy mają z tym problem i jest to całkiem normalne.
    Ja również "tak słyszałem" i to brzmi rozsądnie. Wczoraj wyskoczyłem na miasto zobaczyć jak mi lezy 24-70 i nie ma bata - 24/2.8, rozbłyski słońca na wodzie - fiolecik aż miło Ale f/4 już jest od biedy do przyjęcia a powyżej - zupełnie OK.
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Moja byla 17-40 to prawie nic nie przeszla.. za to 70-200 obecnego juz to bym nikomu nie probowal wcisnac (kilka upadkow, pukniec, brudy, komary itp, jeszcze tylko sie nie kapal
    Ooo, to szybki jesteś... Ja przez niecały rok kompletnie zdemolowałem osłonę p-słon (rysy, szczerby itp.) ale sam lens mam raczej w dobrym stanie

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ooo, to szybki jesteś... Ja przez niecały rok kompletnie zdemolowałem osłonę p-słon (rysy, szczerby itp.) ale sam lens mam raczej w dobrym stanie
    Co Wy robicie z tymi szklami ?? Gracie w hockey'a ?? Moje szkla (i oslony) nie sa ani porusowane, ani nie walnalem w nie
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Co Wy robicie z tymi szklami ?? Gracie w hockey'a ?? Moje szkla (i oslony) nie sa ani porusowane, ani nie walnalem w nie
    Mi sie zazwyczaj nie chce nosic monopodu/statywu to czyms trzeba sie od dresow opedzac no nie?

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Mi sie zazwyczaj nie chce nosic monopodu/statywu to czyms trzeba sie od dresow opedzac no nie?

Az strach pomyslec jak to bedzie wygladac jak kupisz jakies szkielko 600mm (o 1200 nie wspominajac), wtedy chyba zmienisz nick'a na "Vitez niszczyciel"
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Uprawnienia umieszczania postów