A że się tak zapytam:
Czy jest w ogóle jakiś obiektyw który wystawiony na perfidny test nie złapie AC?
Z tego co słyszałem to właśnie szerokokątne obiektywy mają z tym problem i jest to całkiem normalne.
A że się tak zapytam:
Czy jest w ogóle jakiś obiektyw który wystawiony na perfidny test nie złapie AC?
Z tego co słyszałem to właśnie szerokokątne obiektywy mają z tym problem i jest to całkiem normalne.
Ja również "tak słyszałem" i to brzmi rozsądnie. Wczoraj wyskoczyłem na miasto zobaczyć jak mi lezy 24-70Zamieszczone przez maku
i nie ma bata - 24/2.8, rozbłyski słońca na wodzie - fiolecik aż miło
Ale f/4 już jest od biedy do przyjęcia a powyżej - zupełnie OK.
Ooo, to szybki jesteś... Ja przez niecały rok kompletnie zdemolowałem osłonę p-słon (rysy, szczerby itp.) ale sam lens mam raczej w dobrym stanieZamieszczone przez Vitez
![]()
Co Wy robicie z tymi szklami ?? Gracie w hockey'a ?? Moje szkla (i oslony) nie sa ani porusowane, ani nie walnalem w nieZamieszczone przez muflon
![]()
Mi sie zazwyczaj nie chce nosic monopodu/statywu to czyms trzeba sie od dresow opedzac no nie?Zamieszczone przez Polaco
![]()
Zamieszczone przez Vitez
![]()
Az strach pomyslec jak to bedzie wygladac jak kupisz jakies szkielko 600mm (o 1200 nie wspominajac), wtedy chyba zmienisz nick'a na "Vitez niszczyciel"![]()