Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 57 z 57

Wątek: 17-40 L numer seryjny

indianin44
    Guest

Domyślnie

jestem nowy
    ja posiadam wersje:UU0508 czyli tegoroczna i moge zaprezentowac zdjecie nim zrobione tylko niewiem jak wrzucic je na forum. Jakies wskazowki?

Mam linka do czegos takiego rowniez:Canon Lens Aging - How Old Is That lens?

http://www.the-digital-picture.com/C...ens-Aging.aspx

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Odświeżam wątek.

Po długiej analizie i studiowaniu forum wybór nowego szkła padł na 17-40L. I teraz mam pytanie odnośnie tych nr. seryjnych :

1. Czy to rzeczywiście ma jakieś znaczenie z którego roku jest szkło ? Czy odbija się to na jego jakości ? (starsze modele bardziej pod analog'a nowsze pod DSLR) czy to tylko mit ?
    2. Szkło kupuję jako nowe, także wnioskuję ,iż seria powinna zaczynać się od
    USxxx ?
    3. Czy obiektywy z serii USxxx są lepiej przystosowane do współpracy z cyframi, czy to kolejny mit ?
    4. Czy w nowszych konstrukcjach zostały wprowadzone jakieś zmiany w stosunku do poprzednich modeli (2004, 2005 r.)
    5. do posiadaczaczy obiektywów z serii USxxxx (2006) : Czy mieliście jakieś problemy ze szkłem ? Było mydlane itp. ?
    pucha i grucha

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Scream...
    ja sie na tym za bardzo nie znam ale jak na moj gust to sa to mity...

canon nie produkuje tylko na polski rynek... równiez na rynki niemiecki amerykański skandynawskie itp... na ktorym istnieją prawdziwe organizacje konsumenckie... zauwaz zachowania róznych firm ktore sie z tymi organizacjami zderzyły... wymieniają co sie da i dają rekompesaty wszelkie mozliwe jesli ktos wyłapał istotne usterki potrafią cała serie wymienic... i to nie dotyczy tylko aut... ostatnio nawet jakiegoś aparatu fotograficznego w ktorym sprezynka wyskakuje od klapki(i to własnie Canon)

seria L to linia dla profesionalistów, nadroższa i najbardziej dla Canona prestiżowa, robienie takich rzeczy jak tu niektorzy w swoim maniakalnym poszukiwaniu teorii spiskowych głoszą byłoby dla Canona marketingowym i ekonomicznym samobojstwem... jesli naprawde co 3-4 obiektyw jest wystarczająco dobry to niech mi ktos powie co sie dzieje z reszta... złomują?? kogo na to stac?!!
    jak w kazdej produkcji seryjnej moze sie cos znaleźć wadliwego ale to jest najwyższa pólka wiec kontrola jakosciowa musi byc adekwatna...
    99,99% przypadków źle wycelowany punkt AF na kartke tu urasta do rangi symbolu i zyje własnym zyciem w postaci mitów rocznika itp... ale na miłosc Boską obiektyw to nie francuskie wino by sie zajmowac rocznikami... nawet w winach tych "nowej ery" ( z dawnych brytyjskich kolinii czy ameryki południowej) rocznik przestał mniec jakiekolwiek znaczenie liczy sie juz tylko marka i dbałosc o powtarzalnosc produktu

uff sie napisałem
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 29-12-2006 o 11:09
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

mity mity mity.... podpisuje sie pod postem skippera.

Z tego co pamietam vitez mial UT i byl nieadowolony zmienil na US i jest cały happy. I chyba to był początek mitów nt wyższości US nad UT.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    Z tego co pamietam vitez mial UT i byl nieadowolony zmienil na US i jest cały happy. I chyba to był początek mitów nt wyższości US nad UT.
    To nie byl poczatek a kontynuacja - prosze nie zwalac na mnie zem mitotworca

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    Scream...
    ja sie na tym za bardzo nie znam ale jak na moj gust to sa to mity...
    Cytat Zamieszczone przez sergi
    mity mity mity.... podpisuje sie pod postem skippera
    Czyli nie ma się co bawić w sprawdzanie nr seryjnych. Podpiąć, obejrzeć czy działa i grzecznie zapłacić. A jakby coś nie tak, to mam 10 dni na zwrot

Żeby nie było....
    Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    uff sie napisałem
    ....przeczytałem całość
    pucha i grucha

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scream Zobacz posta
    Czyli nie ma się co bawić w sprawdzanie nr seryjnych. Podpiąć, obejrzeć czy działa i grzecznie zapłacić. A jakby coś nie tak, to mam 10 dni na zwrot )
    amen
    mozna zamknąc temat :]
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów