Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Czy przy ostrzeniu AF w S1 może się sama wysuwać lampa błyskowa?

Coś już napisał
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

slawek c1;
    rozumiem, że ten komunikat pojawił się w aparacie, kiedy chciałeś zrobić update frimware'a, bez wcześniejszego sprawdzenia jaki aktualnie jest zainstalowany?

Ostatni nr frimware'a to 1.02. Jeśli nie jesteś pewny jaki Ty posiadasz to najprostrzym sposobem jest odpalenie przeglądarki do zdjęć np ACDSee. Klikasz prawym przyciskiem myszy na zdjecie, wchodzisz do Właściwości (albo Properties) i klikasz na zakładke EXIF.
    Tam obok na przed ostatniej pozycji pt. Frimware Version jest szukany numer.

pozdrawiam.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarekG
    A nie jest raczej tak, że tryb lampy można przestawiać przyciskiem na górze aparatu z lewej strony EVF
    Jest tak ale poniewaz kolega tylko bawil sie aparatem to mu opisalem standardowe ustawienie a nie wnikanie w menu/przyciski (a moglem odeslac do instrukcji - prawda ).

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgregor
    slawek c1;
    rozumiem, że ten komunikat pojawił się w aparacie, kiedy chciałeś zrobić update frimware'a, bez wcześniejszego sprawdzenia jaki aktualnie jest zainstalowany?

Ostatni nr frimware'a to 1.02. Jeśli nie jesteś pewny jaki Ty posiadasz to najprostrzym sposobem jest odpalenie przeglądarki do zdjęć np ACDSee. Klikasz prawym przyciskiem myszy na zdjecie, wchodzisz do Właściwości (albo Properties) i klikasz na zakładke EXIF.
    Tam obok na przed ostatniej pozycji pt. Frimware Version jest szukany numer.

pozdrawiam.
    no tak,bo czytam tu ze najnowsze aparaty tzn z nowym firmware maja czarna kropke na klapce od baterii a u mnie nie ma .....
    dzieki

Coś już napisał
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek c1
    no tak,bo czytam tu ze najnowsze aparaty tzn z nowym firmware maja czarna kropke na klapce od baterii a u mnie nie ma .....
    dzieki
    O kropce pisał sam Canon (odsyłam do linka którego podawalem wcześniej).
    Widocznie nie wszystkim egzemplarzom dana była kropka... ;-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek c1
    dzieki
    pewnie masz starsze oprogramowanie aparatu :]
    pozdr.
    ...::Canon S1 IS::...

Agab
    Guest

Domyślnie

Co do tej czarnej kropki - nie wszystkie aparaty ja posiadają. Mój świeżo przywieziony ze Stanów jej nie ma chociaż gdy sprawdziłam firmware to jest najnowszy.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agab
    Co do tej czarnej kropki - nie wszystkie aparaty ja posiadają. Mój świeżo przywieziony ze Stanów jej nie ma chociaż gdy sprawdziłam firmware to jest najnowszy.
    moze jakis gosc na tasmie zasnal i zapomnial przystawic kropke heh
    pozdrawiam.
    ...::Canon S1 IS::...

raf
    Guest

Domyślnie

Sprawdzę i kropkę i zakładkę EXIF we właściwościach, bo jutro wreszcie S1 odbieram.
    Dzięki i pozdrowienia: Rafał

Dopiero zaczyna Awatar DarekG
    Miasto
    Pisarzowice k/Bielska-Białej

Domyślnie

A swoją drogą ciekawe, czy będą jeszcze (i ile?) nowsze wersje firmware i jak je będą oznaczać - kropki innego koloru, kółko, krzyżyk ?
    Pozdrawiam

raf
    Guest

Domyślnie

Witam ponownie.
    Właśnie odebrałem upragnionego Canona S1. Spieszę donieść, że w moim przypadku aparat posiada i nowy firmware ( sprawdzony dzięki instrukcji mgregor'a - za co dziękuję ) i kropkę na klapce od baterii. Jak widać podwójnie mnie los obdarował. Aparat kupiłem od TIP'a.
    Teraz biorę sie do roboty: fachowa literatura, cykanie fotek i częste wpadanie na to forum po porady. Moze po jakims czasie pochwale się jakąś ciekawą fotografią.
    Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów