1 i 2 bardzo dobre moim zdaniem.
BTW, czy tylko ja miałem pierwsze skojarzenie z powiększalnikiem a nie kwiatem?![]()
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Ładnie, miło i przyjemnie![]()
Jedynie nr 6 jakaś taka nijaka.
Pozdrawiam
C-F-K - forever
Mnie się tam #6 podoba, choć faktycznie, bardziej jako pewien rodzaj udanej zabay perspektywiczno-kolorystycznej. Generalnie, od 4 do 6 uważam za bardzo udane - co prawda na moim monitorze (i to pewnie jego wina, więc nie ma powodów do przejmowania się)kolory wyglądają trochę szarawo ale foty jako całość aż zachęcają do rzucenia wszystkiego, spakowania plecaka...
P.S.
#4 IMO najlepsza!
Rozczarowałem się po wejściu do galerii. Już radosny myślę: ktoś zrobił zdjęcie powiększalnika/koreksu, może nawet całą serię, a tu krokusy - kwiaty. O zdjęciach nie mogę dużo powiedzieć, bo jedyne co mi się nasuwa to: krokusy, no i co? Chociaż sam lubię ten typ fotografii to właśnie tak na niego patrzę. Zdjęcia przyjemne, do powieszenia na ścianę.
"Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"
Bardzo przyjemne foty choć z wyjątkiem 1 i 2 brak im czegoś co wyróżniłoby te zdjęcia (chyba że miały stanowić tło dla 1 i 2)
Kwanon
Jedne z najlepszych zdjęć jakie oglądałem o tej tematyce.
1 - Kadr trochę w gore i byłby miód,
2 - Ostrość bardziej na tulipany,
3 - Po co ta mucha czy inny zwierz?,
5 - Szkoda ze nie dało rady uchwycić więcej ( nieba i ziemii ),
Piękne zdjęcia w świetnej jakości![]()