Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Koniec z serwisem FD na Żytniej.....

Domyślnie

i tak gowno umieli naprawic... to najgorszy serwis na swicie. Nawet "pan Henio" spod mojego bloku potrafi wiecej niz oni

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Chełmskiej raczej
    Chełmżyńska to na Grochowie a nie na Czerniakowie.
    dzięki i to na Chełm i to ale ogólnie chodziło mi właśnie o Chełmską.
    T-90, T-70, FTb i trochę FD szkieł oraz Canonetka

Canon T 70
    Guest

Domyślnie

Przeniesione z: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=31652

Cytat Zamieszczone przez plyszczarz86 Zobacz posta
    ...W rzeszowie jest serwis który sie reklamuje ze robi sprzęt Canona, pare lat temu obbawałem u nich Zenita do naprawy migawki i zrobili szybko, skutecznie i tanio....
    Witaj, kolego mam prosbe czy mozesz podac mi dokładny adres tego serwisu w Rzeszowie mam do przejrzenia T 70 i T 90. Pozdrawiam Henryk.

Domyślnie

http://www.fotoserwis.ipr.pl/
    To ich strona razem z mapką dojazdu.
    Pozdrawiam
    Paweł
    EOS 20d, EOS 300, Tokina 20-35/3.5-4.5, EF 50/1.8, EF 28-80/3.5-5.6 II, 380 EX, Metz 44 af3, Zenit 412DX, Zenitar 50/2, statyw i chęci do nauki

Canon T 70
    Guest

Domyślnie

Dzięki za podanie namiarów do nich.Pozdrawiam Henryk.

Bywalec Awatar rbit9n
    Miasto
    Reichshof

Domyślnie

nie sądzę żebyś coś załatwił w tym serwisie. pan który tam pracuje, odmówił smarowania a-1, bo nie ma narzędzi do rozebrania pudełka.
    Master of Disaster

KOREX

APARATY TRADYCYJNE

Domyślnie

Coś faktycznie ten serwis nie psuje, poszedłem zeby mi zrobili przegląd Jupitera 85/2 to pan powiedział, że juz nie robią sprzętu do zenitów (na stronie wraźnie pisze, że robią). Szkoda bo zenka mi zrobili naprawde super.
    Pozdrawiam
    Paweł
    EOS 20d, EOS 300, Tokina 20-35/3.5-4.5, EF 50/1.8, EF 28-80/3.5-5.6 II, 380 EX, Metz 44 af3, Zenit 412DX, Zenitar 50/2, statyw i chęci do nauki

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rbit9n Zobacz posta
    nie sądzę żebyś coś załatwił w tym serwisie. pan który tam pracuje, odmówił smarowania a-1, bo nie ma narzędzi do rozebrania pudełka.

jakich narzędzi ??? co to za serwis ?? A-1 rozkręca się jednym srubokrętem i takimi widełkami - jak każdy aparat z tej epoki !

Po zdjęciu góry i dołu, trzeba odkleić przednie okładziny, odlutować parę kabelków od płytki nad pryzmatem , naciągnąć migawkę ( ?) bez baterii i wykręcić 4 (?) srubki i wyjąć całą komorę lustra . Pisze (?) bo już dokładnie nie pamiętam....

Co to za serwis ? Poprostu ludzią nie chce się robić prawdziwych aparatów zajmują się tylko już cyfrą .

Pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

Z T-90 moznaby sprobowac w Wawie u Bykowskiego. Ale stare aparaty w ogole malo kto chce serwisowac - nie ma czesci, a czasem przy rozbieraniu mozna wiecej zepsuc niz naprawic. U P. Bienka jest super, bo gosc sie zna i uczciwy - od razu mowi co i jak.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzwoniłem ostanio do Bykowskiego i powiedział 350pln za serwis T-90 z problemem EEE - HELP

Bieniek T-90 ani F-1 nie podejmuje się, zresztą jak sam mi powiedział, teraz 85-90% to same cyfrowe robi, mówił że analog (klasyk) pojawia się w ilości 2 na miesiąc lub 1 na dwa !

Powoli era aparatów analogowych odchodzi.. dziwne , ale np w Anglii za naprawe T-90 chcą 60funtów ....( tak było rok temu )

Pozdrawiam

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów