Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 85

Wątek: koniec Amatoskich DSLR ???

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    akustyk, jeśli się zastanowisz, to zrozumiesz, że to nie jest kwestia posiadania, tylko braku wyboru. Jeśli chcesz mieć np. jasne 35mm to jest tylko jedno takie szkło, 135mm - to samo, itd. W zasadzie są 3 ogniskowe gdzie masz non-L o dobrej jakości - 50mm, 85mm i 100mm. Taka jest polityka C.
    easy... ja tylko zartowalem ;-) jest prawda, ze sa ludzie, ktorzy utopia kazda kase w szklach dajacych epsilonowa poprawe na karcie testowej, ale oczywiscie nie jest to 95% ;-)

mnie osobiscie szkla sa lotto ;-) ostatnio wale blisko 50% swoich zdjec starutkim Pentaconem 2.8/135. jakosc... jest jaka jest. bez szalenstw ale niezla. ale mi to wisi. wazne, ze dobrze sie nim zdjecia robi i ze sprawia przyjemnosc. a ilosc pikseli w pikselach... jakbym powiedzial glosno jakie zdjecia do jakich wydawnictw zdarzylo mi sie sprzedac, to by sie 90% tutejszych uzytkownikow swiatopoglad kompletnie zalamal ;-)

gorale mowia: "to nie XTR-y napedzaja rowery". w fotografii jest tak samo. glowa i oko decyduja o zdjeciach. L-ki sa milym dodatkiem, jak sie ma kase
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czacha, w każdej materii musi panowac równowaga, szczególna równowaga musi panowac na forum w którym duża liczba jeleni chce coś kupić Aby się nie stoczyć na poziom artykułów sponsorowanych, trzeba powiedzieć jeleniom o co tu naprawdę chodzi

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Akustyk, zielsko które biorę nazywa się "zdrowy rozsądek Minolta X-700 na początek" Nie preferuję żadnych systemów, mnie to lotto liczy się zdjęcie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Byniek
    Akustyk, zielsko które biorę nazywa się "zdrowy rozsądek Minolta X-700 na początek" Nie preferuję żadnych systemów, mnie to lotto liczy się zdjęcie
    no nie... ale z tym oczekiwaniem, ze co poniektorzy na tym forum zaczna nie daj BIOS-ie robic jakies inne zdjecia niz karty testowe, to mocno przywaliles.

niestety, w przyrodzie juz tak jest, ze krokodyle nie lataja, a strusie nie nurkuja... a stala PI ma nieodmiennie 3,14159265... 8)
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mam dość gostków z pytaniami typu: czy mam BF i FF ?? czy obiektyw ..... będzie OKEYYY czy 350 czy 300 ?? PHOTRON VS CANON.. itp.... itd... to forum będzie schodziło na .....???
    Niestety sam kiedyś taki byłem nawróciłem się ALLELUJA

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

On chyba do jakiejs sekty trafil... Jacys analogowcy go pewnie zwerbowali i mu chemie pod nos do wachania podstawiaja

Jeszcze zdrajca na dodatek... Minolte se kupil... Fuj... Chociaz i tak lepiej jak Nikuna

Daj se Byniek siana. Jak masz dosc czytania to idz i nie truj... Juz pisalem.

Ja tam sobie lubie poczytac jakie to dobre jest to co mam Wiedza ktore sloiki nie sa warte pieniedzy tez sie przydaje. Szkoda kasy na chlam.

Tego olka tez sobie tutaj daruj... Co mi po wspanialej optyce jak jej nie ma do czego w sumie podpiac. System jest nedzny. Optyka jednego producenta. Chore ceny.. Albo to albo g****... Lecisz na to 2.0/2.8 na tych obiektywach jak niektorzy na zajsa na zajberszitach. Jakos nie widac wcale peanow na temat tego systemu i tej optyki narazie.

Widzisz co pisze na gorze strony? To jest forum Canon'a. Nie udowadniaj nam ze jest zly. Jak by byl zly to by mnie tutaj nie bylo... Nie dyktuj mi tez o czym sobie mam tutaj rozmawiac. Jesli bede chcial pisac o BF i elce gorszej od kita to bede to robil czy Ci sie to podoba czy nie. Tak samo bede tez doradzal to co ja uwazam za stosowne a nie co szanowna komisja postanowi.

Dobra rada... Idz wez ta minolte i sie ucz skoro tak postanowiles.
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 28-05-2005 o 03:45
    ...

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Byniek
    Ale nie chcę wiedziec ile będzie kosztawać optyka o świetle 2 w wersji full frame.
    Ja ci moge powiedziec - TYLE. A jak chcesz cos tanszego, to np. TYLE. Ale nie wiem czemu zes sie akurat na f/2.0 uparl... sa tez jasniejsze szkla

Plisss... nie trolluj juz, 6 zakladek wystarczy ;-)

SyncMarek
    Guest

Domyślnie

To sobie pogadaliście!?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

hm.. u mnie tylko 3 zakladki... standardowe ustawienie jest jakies meczace .... i tych zakladaek sa tysiace ;]

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Pod tym emotikonem moge sie podpisac.

Jesli te nowe bridge z matryca 2/3 beda w cenach zblizonych do kompaktow to zabiora producentom kompaktow lwia czesc klientow - tych wlasnie zainteresowanych pointshootami, z niskimi szumami, dobra jakoscia, nieporuszonymi zdjeciami i zoomem 14x bez wymiany obiektywu.
    To raczej nie atrakcja dla tych co dojrzeli/douczyli sie do uzywania lustrzanki .
    Taka konstrukcja aparatu jest wygodna dla wielu użytkowników ale trzeba pamiętać, że zawsze jest to kompromis. NIE MA SPRZĘTU UNIWERSALNEGO, KTÓRY DAJE ZAWSZE DOBRE ZDJĘCIA. Zawsze są pewne ograniczenia, problem w tym, że dla sporej ilości osób owe ograniczenia są niezauważalne lub nie grają roli albo w ich foceniu nie występują. Zgadzam się z Vitezem, że ta konstrukacja zmienić może udział na rynku kompaktów lub pochłonie część z tych, którzy wahają się między wyrafinowanym kompktem a dSLRem.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów