Cytat Zamieszczone przez Arkan
akustyk, jeśli się zastanowisz, to zrozumiesz, że to nie jest kwestia posiadania, tylko braku wyboru. Jeśli chcesz mieć np. jasne 35mm to jest tylko jedno takie szkło, 135mm - to samo, itd. W zasadzie są 3 ogniskowe gdzie masz non-L o dobrej jakości - 50mm, 85mm i 100mm. Taka jest polityka C.
easy... ja tylko zartowalem ;-) jest prawda, ze sa ludzie, ktorzy utopia kazda kase w szklach dajacych epsilonowa poprawe na karcie testowej, ale oczywiscie nie jest to 95% ;-)

mnie osobiscie szkla sa lotto ;-) ostatnio wale blisko 50% swoich zdjec starutkim Pentaconem 2.8/135. jakosc... jest jaka jest. bez szalenstw ale niezla. ale mi to wisi. wazne, ze dobrze sie nim zdjecia robi i ze sprawia przyjemnosc. a ilosc pikseli w pikselach... jakbym powiedzial glosno jakie zdjecia do jakich wydawnictw zdarzylo mi sie sprzedac, to by sie 90% tutejszych uzytkownikow swiatopoglad kompletnie zalamal ;-)

gorale mowia: "to nie XTR-y napedzaja rowery". w fotografii jest tak samo. glowa i oko decyduja o zdjeciach. L-ki sa milym dodatkiem, jak sie ma kase