Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problem z 400D, pliki zapisywane jako _MG_XXXX a nie IMG_XXXX

burny
    Guest

Domyślnie Problem z 400D, pliki zapisywane jako _MG_XXXX a nie IMG_XXXX

Witam!
    Szukałem na forum, ale nie znalazłem podobnego problemu... Mianowicie aparat od 2 dni zapisuje mi zdjęcia pod nazwa _MG_XXXX a nie IMG_XXXX spotkał się ktoś z takim problemem ale moze wie co moglo sie stac?

Bywalec Awatar OsMax
    Miasto
    śląsk

Domyślnie

Chyba poprostu przekroczyles magiczna liczbe 10k zdjec i zaczal inaczej nazywac.
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

burny
    Guest

Domyślnie

przeskoczyłem juz dawno... mam ponad 14k i zmienil po 10k tylko folder ze "100xxx" na "101xxx" a to zaczelo sie dziac przed wczoraj, myslalem ze moze to program canona od zrzucania fixuje ale sprawdzilem ze to na aparacie juz sie tak zapisuje... niby to nic ale wolalbym zeby nazywal mi po staremu, a po drugie oby nie byl to poczatek problemow... jak ktos wie jak to naprawic, zmienic prosze o pomoc!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    przepraszam za zamieszanie... juz doszedłem od czego to się wzielo... mianowicie po zmianiu ustawien aparatu na AdobeRGB z sRGB aparat zapisuje zdjecia z prefixem _MG a nie IMG jak w sRGB. moderatora prosze o usuniecie, albo zamkniecie tematu
    Ostatnio edytowane przez burny ; 03-06-2008 o 23:37 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Instrukcja obsługi ... :grin:
    C-F-K - forever

Uprawnienia umieszczania postów