Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Procent "udanych" zdjęć.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Przed rokiem statystki były takie: reporterskie wesela/uroczystości: 80-90% technicznie porwanych (trafiony fokus/ niezamknięte oczy/ poprawna kompozycja)
    25% użytecznych/ najlepsze niepowtarzające się ujęcia - do sprzedania dla klienta, 10% wystarczających do opowiedzenia historii 1-5% do portfolio ( w zależności od mojego humoru/ sprawności pycho fizycznej , atrakcyjności imprezy oraz imprezowiczów) ...
    studyjne/produkty 99% techicznie OK. 60% ready to go

najgorsza statystyka - sesja małego George około 30 fot z 500! ale mały ruszał się z prędkością astronomiczną ...

teraz staram się pracować nad tą statystyką by nie zapełniać za każdym razem 30Gb kart które ze sobą noszę, na bieżąco kasuje nie trafione foty, ostatnio nawet kupiłem analoga by wrócić do starych nawyków jak się trochę człowiek zastanowi nad kompozycją przed pstryknięciem i dokładnie pomierzy światło to nawet 30 na 36 można ustrzelić

pozdrawiam

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    teraz staram się pracować nad tą statystyką by nie zapełniać za każdym razem 30Gb kart które ze sobą noszę, na bieżąco kasuje nie trafione foty, ostatnio nawet kupiłem analoga by wrócić do starych nawyków jak się trochę człowiek zastanowi nad kompozycją przed pstryknięciem i dokładnie pomierzy światło to nawet 30 na 36 można ustrzelić

pozdrawiam
    Adam - ja podobnie. Coraz częściej sięgam po mojego wysłużonego E50, żeby nauczyć się (a raczej - przypomnieć) trzymania w ryzach i zastanowienia się chwilkę przed naciśnięciem migawki.
    Cyfra rozleniwia - Takie hasło jest może ciut na wyrost dla niektórych, ale...
    pozdrawiam
    Piotr

Domyślnie

U mnie przy reporterce cyfrą, tych "udanych" jest 10%. Faktycznie za czasów analogowych było ich procentowo znacznie więcej, ale ostatecznie wychodzi na to samo

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

A mnie się podobają wszystkie moje zdjęcia do czasu...aż ściągnę je na kompa i zobaczę na dużym ekranie. Od tego momentu zaczyna się selekcja.
    ---------------------------
    stopka

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Cyfra rozleniwia - Takie hasło jest może ciut na wyrost dla niektórych, ale...
    Ja się pod tym hasłem podpisuje. Im więcej kart tym mniej się koncentruje. Moja pierwsza karta CF do wysłużonego kompaktu miała 16 Mb. Wtedy będąc mocno ograniczonym, człowiek bardziej się przykładał, zastanawiał, myślał. A dziś ładuje się seriami bo ogranicznia bardzo się oddaliły, trzeba będzie zacząć znowu się przykładać ;-)
    Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Uprawnienia umieszczania postów