Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Trasa z Warszawy do Łeby

Uzależniony

Domyślnie Trasa z Warszawy do Łeby

Witam,
    Wybieram się w najbliższych dniach, z młodymi, w plener w tym kierunku,
    Jak wygląda objazd Trójmiasta drogą nr.6 w tej chwili?
    Kiedyś tam był koszmar...
    jeździ ktoś tą trasą?
    Będę wdzięczny za info.
    pozdr.
    Heniek

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie zapomnij tylko pokazać jakiś fotek po powrocie :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    Wybieram się w najbliższych dniach, z młodymi, w plener w tym kierunku, Jak wygląda objazd Trójmiasta drogą nr.6 w tej chwili?
    Chodzi o obwodnicę? Jest ok. W godzinach szczytu mogą być korki przy zjazdach, ale Ty zapewne będziesz chciał zjechać dopiero na końcu w Gdyni. Zdarza się tam w szczycie postać do kilkunastu minut.

Sugeruję trasę http://maps.google.pl/maps?f=d&hl=pl...24854&t=h&z=10, ostatnio (po majowym weekendzie) tak jechałem i było ok, co prawda tylko do Rumi, ale za to interesującą Cię trasą. Omijasz tak korki przy wjeździe do Gdańska z Elbląskiej (od strony Rafinerii). Dalej do Łeby też jest dobrze, niedawno byłem.

Plener na wydmach - fajna sprawa.

Pamiętaj, że do samych wydm nie dojedziesz samochodem. Parking jest w Rębkach, potem 5,5km pieszo, rowerem lub melexem.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A czemu nie ominąć całkiem Trójmiasta i jechać przez Kartuzy i Lębork? Może być istotnie mniejszy ruch, a i widoki dużo lepsze.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

napisałem do Heńka na PW ale może ktoś inny bedzie zainteresowany

Co roku pokonuję to trasę z tym że ja wybieram nieco dłuższą drogę, ale za to mniej stresująca i nie uczęszczana tak jak E7 tzn. w Mławie /moim rodzinnym mieście / skręcam na Działdowo, dalej Lidzbark, Brodnica, Kościerzyna, Lębork.
    Jak ktoś ma czas i ochotę, a do tego trafi jeszcze na pogodę, przy okazji można popstrykać kilka fotek na trasie jest pare ciekawych zamków zaczynając od Działdowa /ten akurat taki sobie/ dalej Jabłonowo Pomorskie, Radzyń Chełmiński, Zamek Kiszewski, no i kilka innych ale nie pamiętam już nazw tych miasteczek i wiosek.
    Tutaj dokładny link do mapki,
    PS. Ktoś jedzie do Łeby w lipcu ?
    Ostatnio edytowane przez SebaWolf ; 03-06-2008 o 14:50

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakulik Zobacz posta
    Chodzi o obwodnicę? Jest ok. W godzinach szczytu mogą być korki przy zjazdach, ale Ty zapewne będziesz chciał zjechać dopiero na końcu w Gdyni. Zdarza się tam w szczycie postać do kilkunastu minut.

Sugeruję trasę http://maps.google.pl/maps?f=d&hl=pl...24854&t=h&z=10, ostatnio (po majowym weekendzie) tak jechałem i było ok, co prawda tylko do Rumi, ale za to interesującą Cię trasą. Omijasz tak korki przy wjeździe do Gdańska z Elbląskiej (od strony Rafinerii). Dalej do Łeby też jest dobrze, niedawno byłem.

Pamiętaj, że do samych wydm nie dojedziesz samochodem. Parking jest w Rębkach, potem 5,5km pieszo, rowerem lub melexem.
    Można też wybrać ładną, ciut krótszą drogę.
    Za wejherowem, koło stacji Orlenu skręca się na Gniewino i Żelazno. Wyjeżdża się kawałek przed Łebą.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkontent Zobacz posta
    Można też wybrać ładną, ciut krótszą drogę.
    Tylko trzeba uważać, żeby zawieszenia tam nie zostawić
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakulik Zobacz posta

właśnie, ile tam można teraz postać?
    4 lata wstecz to chyba ponad godzinę odstałem...:-(
    najmłodsza córka miała rok i wstręt do podróżowania więc możecie sobie wyobrazić stanie w korkach:-)
    teraz jest inna sytuacja ale nie zaszkodzi zasięgnąć języka tu i tam:-)
    w moim przypadku chyba jednak wezmę pod uwagę "atrakcyjność terenów":-)
    Bakulik,
    w Łebie już byłem, kilka wydm znam :-)
    dzięki za wszystkie info!!
    pozdr.
    Heniek

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

właśnie, ile tam można teraz postać?
    Posłuchaj Radia Gdańsk http://www.radiogdansk.pl/?a=posluchaj w godzinach szczytu. O w pół do i o pełnej godzinie jest "Autopilot", mówią o korkach. Możesz sobie średnią wyciągnąć.

Bywa różnie. Ostatnio, jak się jakiś tir na skrzyżowaniu rozkraczył, to korki były na ok. 45 minut...
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Bywalec Awatar brylas
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Witam,
    Wybieram się w najbliższych dniach, z młodymi, w plener w tym kierunku,
    Jak wygląda objazd Trójmiasta drogą nr.6 w tej chwili?
    Kiedyś tam był koszmar...
    jeździ ktoś tą trasą?
    Będę wdzięczny za info.
    pozdr.
    piszesz o drodze nr.6 ona zaczyna się od Wejherowa w stronę Lęborka i niedawno była remontowana więc jedzie się super a jeżeli chodzi Ci o "S 6" czyli obwodnicę 3-miasta to też powinna być przejezdna o ile nie będzie żadnego wypadku bo wtedy to przynajmniej godzina stania

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów