4100 netto (bez rachunku) czy brutto na fakturę? bo to duża różnica...Zamieszczone przez mmsza
foto-it znam, kupowałem u nich parę rzeczy... z tym że oni ciągną sprzęt z Austrii, więc czasami są pustki jak chcesz wymienić.
4100 netto (bez rachunku) czy brutto na fakturę? bo to duża różnica...Zamieszczone przez mmsza
foto-it znam, kupowałem u nich parę rzeczy... z tym że oni ciągną sprzęt z Austrii, więc czasami są pustki jak chcesz wymienić.
gra i buczy bebop
patrz, ja też wymieniałem 24-70L :-) widocznie te same trzy ciągle leżą. 20D też mam od nich ale jakiś bez problemów. 17-40L też od nich - jestem zadowolony, tym bardziej, że nie kupując 24-70L kupiłem tańsze szkło, które u mnie działa zadowalająco.Zamieszczone przez mmsza
tak się cały czas bije z myślami względem zakupu - 17-40 daje mi efektywnie x1.6 = 27-64. czyli praktycznie to co 24-70. 24-70L @2_8 mnie nie powaliło czy raczej tak zamydliło, że się przestraszyłem (niestety jako porównanie miałem tylko stałki, więc siłą rzeczy...) teraz myślę o zakupie jakiegoś zooma z większą ogniskową (mając tylko 17-40L), najchętniej czegoś właśnie w zakresie 24-105 :-) na kropie 38-168 to jest taki fajny chyba zakres (na spacer), dodatkowo miałbym 17-40L do czegoś szerszego, chociaż ostatnio przekonuje się też do 10-22, skutkiem statystyki (ja miałem w ręku jeden i był trefny, widziałem już zdjęcia z kilku nietrefnych). no i nie zmienia to planów względem 85L :-) i 35L :-) wszystko przez te 135L, człowiek nabiera apetytu i ciężko szkło odpiąć od puszki...
gra i buczy bebop
I w moim przypadku 2 sztuki 24-70L z 3 ktore wczesniej testowalem, rowniez byly z foto-it. Tylko to bylo w listopadzie 2004. Wiec najwyrazniej doszla jeszcze jedna i oto mamy komplet 3 mydełek z foto-itZamieszczone przez mmsza
)
Z dwoch innych ktore potem dostalem do ręki (juz nie z foto-itjedna byla srednia, jedna swietna. Coz, jesli ktos ma cierpliwość to znajdzie, ale foto-it pod wzgledem tych zoomów powinien omijac z daleka. (broń Boże nie mam do nich nic, 20D ktore od nich kupilem bardzo sobie chwalę)
Pozdrawiam
Wind i ...ciągłe wydatki...
Ja brałem z Interfoto.Zamieszczone przez mmsza
Pentax K-5 II, Leica M9
oj do nich mam duży opór, po tym jak się napaliłem na 200/2.8L i zostałem z kwitkiem, bo oferowali mi obiektyw, którego nie mieli. komisiarze jedni :-( z drugiej strony racja - te obiektywy gdzieś muszą wypłynąć. tylko to może była kwestia niekompatybilności tych egzemplarz z cyfrą - tak sobie myślę.Zamieszczone przez Arkan
wpadłem na taki pomysł, żeby zapisywać SN obiektywu, który testuje. może to się przyjmie? :-) te felerne nie były by już*niespodzianką. z drugiej strony sprzedający też czytają te forum :-)
PS. przepraszam za offtopic. znalazłem buga :-) jak robię edit to się asteriksy pojawiają jak powyżej.
gra i buczy bebop
Heh, na ten sam pomysł wpadłem po drugim testowanym 24-70, który miał problemy dziwnie podobne do pierwszego (w tym samym sklepie, gdzie oczywiście zapewniali mnie, że to "nówka, właśnie przyszła" ;-) )Zamieszczone przez bebop