amen. to chyba Ty napisałeś przed chwilą w temacie o kicie "jeśli niewidać róznicy po co przepłacać"![]()
amen. to chyba Ty napisałeś przed chwilą w temacie o kicie "jeśli niewidać róznicy po co przepłacać"![]()
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
zgadza się. dlatego kitem robi moja żona, a ja robię 17-40L.Zamieszczone przez Il fuoco
gra i buczy bebop
Il fuoco,Zamieszczone przez Il fuoco
gdy znajdziesz dobry egzemplarz 24-70L, na pewno nie będziesz zawiedziony.
Tylko musisz starannie poszukać.
5k to dużo złotówek, ale otrzymasz to za co zaplaciłeś.
95% zdjęć tym zoomem robię przy f2.8 we wszystkich zakresach ogniskowych i jestem bardzo zadowolony. Kontrast, kolory, ostrość - rewelacja (a nie porownuję tego z kitem tylko z topowymi stałoogniskowymi szkłami Canona).
24-105L to ciekawa propozycja, ale dla mnie osobiscie za ciemny i za mało izolujący obiekt od tła.
Pozdrawiam![]()
Wind i ...ciągłe wydatki...
szkoda że nie robią zoomów 1.8 ehhhh... to by było coś. no ale wiadomo - rozmiary, koszty etc...
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
z gory przepraszam za offtopic!Zamieszczone przez bebop
bebop, zdradz mi prosze sekret co oznaczaja te * w Twoich postachJakos nie moge dojsc do tego
Szukalem pod postem czegos w stylu
* - niepotrzebne skreslic itp. ale nie znalazlem
Moze masz problemy z przegladarka/klawiatura/systemem/polskimi znakami?
przeciez to sa 'zwykle' beebopy ;-)
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
I w moim przypadku 2 sztuki 24-70L z 3 ktore wczesniej testowalem, rowniez byly z foto-it. Tylko to bylo w listopadzie 2004. Wiec najwyrazniej doszla jeszcze jedna i oto mamy komplet 3 mydełek z foto-itZamieszczone przez mmsza
)
Z dwoch innych ktore potem dostalem do ręki (juz nie z foto-itjedna byla srednia, jedna swietna. Coz, jesli ktos ma cierpliwość to znajdzie, ale foto-it pod wzgledem tych zoomów powinien omijac z daleka. (broń Boże nie mam do nich nic, 20D ktore od nich kupilem bardzo sobie chwalę)
Pozdrawiam
Wind i ...ciągłe wydatki...
Ja brałem z Interfoto.Zamieszczone przez mmsza
Pentax K-5 II, Leica M9
DoMiNiQuE, sprawa jest banalnie prosta. poniekąd wyjaśnia to sygnaturka: piszę z Macintosha, dłuższe posty niestety zawierają takie znaczki. co gorsza nie pomaga ich usuwanie - u mnie to jest chyba kwestia przeglądarki (Safari), także z góry przepraszamZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
ale tak może nadal być. teraz tak patrzę i chyba literka 'ę' plus spacja powoduje ten asterix ;-) ale nie zawsze.
gra i buczy bebop
to są synkopy z safari. uwierz na słowo. i tak lepsze niż triola, bo łatwiej ludowi klaskaćZamieszczone przez Pszczola
![]()
Ostatnio edytowane przez bebop ; 04-10-2005 o 11:11
gra i buczy bebop