Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 143

Wątek: 24-105 f4L oficjalnie (!)

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

No i strona zniknęła
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

pewnie to sprawka jakiegos wrednego moderatora z canona

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Zgadzam się z 'akustykiem' - to szklo to bajer dla amatorów zeby mieli w torbie cos z literka L Is w tym szkle to pomyłka... za taka kase nie warto....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Zgadzam się z 'akustykiem' - to szklo to bajer dla amatorów zeby mieli w torbie cos z literka L Is w tym szkle to pomyłka... za taka kase nie warto....
    Za taka kase? $800-850 to tylko $100-200 wiecej niz 17-40 f4L.
    Akurat cena moim zdaniem jest jak najbardziej OK.
    IS to pomylka? Sorry, ale te twoje luzno rzucone sady nijak
    sie kupy nie trzymaja. Nie chcesz, to nie kupuj.
    Ale szklo moim zdaniem zasluguje na przyklask.
    Co mnie powalilo, to to, ze nie ma zadnego tele? Canon, o co chodzi?
    Trzymaja to, by miec co wprowadzic na wiosne? Przeciez razem z
    1D MkII N az sie prosi o nowe tele.

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Zgadzam się z 'akustykiem' - to szklo to bajer dla amatorów zeby mieli w torbie cos z literka L Is w tym szkle to pomyłka
    a na jakiej podstawie taka opinia?, przeciez MTF sa zblizone z 24-70... a innych porownan narazie nie widzialem... waga mniesza od 24-70 stabilizacja, wiekszy zakres ogniskowych (co prawda nieznacznie ale zawsze).... zobaczymy za pol roku co powiedza zawodowcy o tym szkle (ci ktorzy zarabiaja na zdjeciach)

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli to będzie klasa 70-200/4L to warto, jeśli 24-70L to nie.

Cytat Zamieszczone przez Jac
    ...zobaczymy za pol roku co powiedza zawodowcy o tym szkle (ci ktorzy zarabiaja na zdjeciach)
    Nic nie powiedzą, bo to nie do nich adresowane szkło. Pozostaną przy 24/28-70L i dobrych stałkach. To szkło jest dokładnie adresowane do odbiorców 5d (zaawansowani amatorzy lub/i onaniści sprzętowi) i z FF jest idealnym spacerzoomem.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Coś już napisał
    Miasto
    Torun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    z FF jest idealnym spacerzoomem.
    Zgadzam sie. Zawsze mi brakowalo czegos lepszego optycznie od 28-105 3.5-4.5 USM. Niesamowice sie przyzwyczailem, ze mam cos wiecej niz te okolo 70mm. Ten obiektyw zapowiada sie naprawde niezle.

sv
    Guest

Domyślnie

troche mnie smiesza teksty o "zawodowcach" u nas zawodowcy fotografuja czesto starymi zlomami typu Nikon d1h, czy d70. o szklach lepiej nie wspominam.

oczywiscie 24-105 bedzie glownie kupowany przez amatorow, ale to wynika raczej z tego, ze tanie elki staly sie popularne (co nie oznacza, ze sa zle). jezeli 24-105 bedzie zblizony do 70-200/4 to trudno mu bedzie cos zarzucic. szklo bedzie niezle do reportazu i do studia. stalki fajna rzecz, ale mocno niewygodna a zawodowcy wbrew powszechnym opinia cenia sobie wygode

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    troche mnie smiesza teksty o "zawodowcach" u nas zawodowcy fotografuja czesto starymi zlomami typu Nikon d1h, czy d70. o szklach lepiej nie wspominam
    przeciez wyraznie napisalem :-) zawodowcy=ci ktorzy zarabiaja na zdjeciach... nie pisalem ze musza miec 1D MKII....

najgorsze jest to ze wszyscy gdybamy co by bylo, co bedzie itp... trzeba dac sobie na luz bo tak jak pisal pikczer... gdyby babcia miała koła.... :-)

ja, nie powiem jestem zywo zzinteresowany tym szklem za taka kase... jakie bede realia zarowno jakosci jak i rzeczywiste sklepowe ceny? tego chyba nikt nie wie

EDIT:
    dla zainteresowanych testem tego szkla, to chyba tu test bedzie jako pierwszy wiec moze warto dodac do ulubionych :-)
    http://the-digital-picture.com/Revie...ns-Review.aspx

a i jeszcze jedna sprawa fi=77mm czyli jak juz ktos wszedl w ta srednice to 24-105 mu przypasuje
    Ostatnio edytowane przez Jac ; 22-08-2005 o 23:59

Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów