Pokaż wyniki od 1 do 10 z 166

Wątek: [Góraszka]Piknik samolotowy 4 i 5 czerwca

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja potwierdzam ze na 99% sobota , na 1% niedziela 8)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Krotkie pytanie techniczne - jaki czas naswietlania na smiglowce w locie by zamazac lopaty wirnika a nie poruszyc smiglowca jednoczesnie?
    1/500 to za krotko na pewno, innych czasow nie mialem okazji probowac.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Krotkie pytanie teczhniczne - jaki czas naswietlania na smiglowce w locie by zamazac lopaty wirnika a nie poruszyc smiglowca jednoczesnie?
    1/500 to za krotko na pewno, innych czasow nie mialem okazji probowac.
    Odpowiedź tyleż prosta, co niewiele dająca: najdłuższy czas jaki potrafisz utrzymać z ręki dla tak ruchomego obiektu (ignorując łopaty). Ja przy lądujących jetach momentami schodziłem do 1/30s a 1/60 to raczej regularnie (IS mode 2).

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Odpowiedź tyleż prosta, co niewiele dająca: najdłuższy czas jaki potrafisz utrzymać z ręki dla tak ruchomego obiektu (ignorując łopaty). Ja przy lądujących jetach momentami schodziłem do 1/30s a 1/60 to raczej regularnie (IS mode 2).
    To ile ja nie porusze to jedna sprawa ale trzeba do tego dolozyc parametr ruchu samego smiglowca. Ja moge nie poruszyc ale on sam moze sie w takim czasie 1/30 czy 1/60 przemiescic i juz zdjecie nieostre .

Z prostych wyliczen i ufajac ISowi wynika ze moge spokojnie probowac na 1/125 i chyba przy tym pozostane 8) , samoloty dzialke krocej czyli 1/250 bo nie maja wirnikow

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    To ile ja nie porusze to jedna sprawa ale trzeba do tego dolozyc parametr ruchu samego smiglowca. Ja moge nie poruszyc ale on sam moze sie w takim czasie 1/30 czy 1/60 przemiescic i juz zdjecie nieostre .
    Ależ tu nie chodzi o poruszenie, ale o prawidłowe panoramowanie W idealnych warunkach (statyw na wyciągu, stała prędkość obiektu) można zrobić ostro zdjęcia i przy czasie 1s, mimo dużej prędkości

Teoretyczne zdolności stabilizatora nie mają tu wiele do rzeczy. No, trochę mają - Mode 2 załatwia Ci drgania w pionie, ale o to, żeby jechać dokładnie za obiektem musisz się już troszczyć sam. W tym sensie możesz myśleć, że stabilizatora nie ma

Uprawnienia umieszczania postów