Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 78 z 78

Wątek: Jak to jest z używkami...?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Wszystko zależy od uczciwości danej osoby. Jest to bardzo pozytywna "cecha" jednakże w dzisiejszych czasach coraz rzadziej występująca.
    Podobno 80% polaków nie ufa nieznajomym
    Jeśli bedziemy piętnować nieuczciwe zachowania, to oszustów itp sk... bedzie z czasem coraz mniej. Trzeba działać a nie biadolić.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Trzeba działać a nie biadolić.
    Nie "biadolę". Stwierdzam tylko fakt.
    EOS + Speedlite

Początki nałogu

Domyślnie

nie zakładajmy ze uczciwi ludzie wymarli
    pisząc o umowie miałem na myśli uczciwe trzymanie się takie, powiedzmy, "gwarancji rozruchowej"
    nie zakładam zanim wydam pieniądze że ktoś mnie oszuka
    to paranoja

Zablokowany

Domyślnie

Przykład axk jest bardzo jaskrawy. Ja powiem inaczej. Sprzedawałem przez forum chyba z 3 puszki. Poza jedynką nie byłem w stanie w żaden sposób określić zużycia migawki. Sprzedałem i nowi właściciele pewnie do dziś nie narzekają, ale gdybym dał ,,rozruch'', a klientowi następnego dnia strzeliłaby migawa to co? Na mój koszt? Tu rodzi się pytanie. Przecież kupując furę jak wyjadę od właściciela i następnego dnia rano pierdyknie sprzęgło to nie wracam i nie chcę zwrotu kasy. To są sprawy eksploatacyjne. Jeśli w przeddzień sprzedaży walnie migawka, to transakcja odwołana. Miałem tak raz z torbą. Klient z forum nikona kupił ode mnie torbę i w dniu wysyłki (używałem jej) poszedł karabińczyk. Przeprosiłem, odesłałem kasę, wymieniłem karabińczyk i torba leży w domu niepotrzebna Gdyby karabińczyk strzelił następnego dnia u klienta byłby kwas. To jednak uroda handlu używkami. Ryzyko wliczone jak w ruską ruletę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Podobno 80% polaków nie ufa nieznajomym
    Jeśli bedziemy piętnować nieuczciwe zachowania, to oszustów itp sk... bedzie z czasem coraz mniej. Trzeba działać a nie biadolić.
    Przez forum kupowałem na zasadzie - wysyłka - towar. Oakhallow - jeśli dobrze piszę wysłał mi kiedyś lampę 420 EX i poprosił o wysłanie kasy jak lampa mi się spodoba, jeśli nie prosi o lampę. Są więc ludzie, którzy ufają innym. Pozdrawiam oakhallow.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 06-06-2008 o 21:07 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Jeżeli chodzi o proponowanego powyżej Canon-a EF 28-85 f/3.5-4.5 to jest dla niego alternatywa w postaci Sigmy 24-60 f/2.8 EX DG. Szkło warte zainteresownia zarówno ze względu na jego dobre parametry (pomijam pierwszą wersję w której AF pracował fatalnie) jaki i cenę która wynosi ~ 950 zł. czyli prawie 300-400 zł. mniej niż w przypadku EF 24-85, a dodatkowo mamy w komplecie osłonę przeciwsłoneczną oraz solidny futerał.

Szkła Sigma to może być dobra alternatywa dla właścicieli Nikonów, ale - jak wiadomo - puszki Canon jakoś nie przepadają za szkłami Sigma i niechętnie z nimi prawidłowo współpracują.
    I ten solidny futerał można wtedy sobie włożyć w buty.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No dobra, koniec z tym OT, bo już się ciągnie 8 stron i końca nie widać
    Z używek lubię najbardziej piwo. Z narkotykami skończyłem ponad 20 lat temu, pod bramą św. Piotra. Jestem hetero, lubię też podróże i dobre jedzenie. :cool:
    C-F-K - forever

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Szkła Sigma to może być dobra alternatywa dla właścicieli Nikonów, ale - jak wiadomo - puszki Canon jakoś nie przepadają za szkłami Sigma i niechętnie z nimi prawidłowo współpracują.
    Niczego nie można generalizować. Oczywiście AF w Sigmach nie działa tak "sprawnie" ja w obiektywach Canon-a, jednakże nie jest aż tak źle jak piszesz. Wszystko zależy od konkretnego egzemplarza.
    EOS + Speedlite

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Przykład axk jest bardzo jaskrawy.
    Jednakże absolutnie nie jest "oderwany" od rzeczywistości. Na jego przykładzie bardzo dokładnie widać jak "niebezpieczne" dla sprzedającego może być wystawianie "gwarancji rozruchowej". Jestem daleki od stwierdzenia iż wszystkie osoby kupujące używany sprzęt z "gwarancją rozruchową" postępują w sposób ukazany w przykładzie, jednakże na pewno pewna ich część z takiej "okazji" skorzysta.
    EOS + Speedlite

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów