FotoTaniej

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Handelson
    Uzależniony
    • 2009
    • 789

Kupowałem u Niego 16-35L II, odbiór osobisty. Potwierdzam, że gość zakręcony. Umówiliśmy się w miejscu całkowicie mi nieznanym gdzieś w Wawie), faceta na oczy nigdy nie widziałem a tu dzwoni Jego żona i mówi: musi pan się dobrze rozglądać bo mąż telefonu zapomniał
    Ale koniec końców interes dobity - cena dobra, 16-35L II dobrze mi służył.

Komentarz

• michal_sokolowski
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1159

JA TAM WIĘCEJ NIE KUPIĘ bo facet nieuczciwie postępuje.

i tyle.
      moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• Handelson
        Uzależniony
        • 2009
        • 789

Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz wpis
        JA TAM WIĘCEJ NIE KUPIĘ bo facet nieuczciwie postępuje.

i tyle.
        Pewnie myślałbym podobnie...
        Szczerze to byłem wtedy lekko wkur.... ponieważ wyjechałem z Piły do gościa w sobotę o 4 rano, przyjeżdżam na miejsce i dzwonię przed Wawą a tu telefon wyłączony. No pięknie! Czekałem chyba z godzinę na miejscu zanim do mnie zadzwonił, że wyjeżdża z domu. A jak wyjechał to zostawił telefon w domu
        Trochę nerwów ale skończyło się dobrze... Mimo wszystko wolę poukładanych ludzi

Komentarz

• LukasS
          Bywalec
          • 2004
          • 217

no ja się niestety muszę wypowiedzieć na temat Fototaniej.

Nie polecam. A dlaczego ?
          A dlatego że kupowałem tam starą 5d - i ta 5d miała ewidentny front focus - Pan przyznał że jest FF (sam wykonał test) i wymienił mi na drugą piątkę.
          Ja brałem od niego w grudniu 2009 5d, moze to do mnie trafila? czy brales w tamtym roku aparat?
          10D + Stuff

Komentarz

• _igi
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2035

Ja u niego kupiłem 5DII, 17-40, 24-70, 50L i teraz sie szykuje na druga piatke, albo 1DIII, z zadnym szklem nie mialem problemow, ceny ma dobre i jest uczciwy.

Ja zdecydowanie polecam.
            5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• michal_sokolowski
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1159

Zamieszczone przez _igi Zobacz wpis
              Ja u niego kupiłem 5DII, 17-40, 24-70, 50L i teraz sie szykuje na druga piatke, albo 1DIII, z zadnym szklem nie mialem problemow, ceny ma dobre i jest uczciwy.

Ja zdecydowanie polecam.
              skoro wystawia walniętą puszkę drugi raz i liczy na to że ktoś kupi to nie jest uczciwy.
              Ty miałeś szczęście, ktoś inny nie.
              moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• _igi
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2035

skoro wystawia walniętą puszkę drugi raz i liczy na to że ktoś kupi to nie jest uczciwy.
                Zwrócę na niego uwagę następnym razem, w sumie jeśli zdoła mi skołować 1DIII/5DI w rozsądnej cenie. Zresztą, ten pierwszy coś strasznie podrożał ostatnio, 7 tysiaków za używaną puchę? Toż to z pół roku temu szły one za 5-6...
                5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• Sic
                  • 2006
                  • 11

Pucha mogła przecież wylądować na żytniej na kalibracji i dopiero dalej na alledrogo.

Komentarz

• Jago
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1505

Zamieszczone przez Sic Zobacz wpis
                    Pucha mogła przecież wylądować na żytniej na kalibracji i dopiero dalej na alledrogo.
                    Tylko fakt, ze puszka zagościła już na Żytniej powinien być podany do wiadomości potencjalnym kupcom Generalnie ten sprzedawca wygląda mi na "kramikowego" cwaniaka - coś z pod lady i okazyjnie a o szczegóły już nie pytaj 8)
                    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• Sic
                      • 2006
                      • 11

Zamieszczone przez Jago Zobacz wpis
                      Tylko fakt, ze puszka zagościła już na Żytniej powinien być podany do wiadomości potencjalnym kupcom Generalnie ten sprzedawca wygląda mi na "kramikowego" cwaniaka - coś z pod lady i okazyjnie a o szczegóły już nie pytaj 8)
                      Nie do końca się z tym zgadzam. Taka procedura kalibracji jest w dzisiejszych czasach czymś standardowym i konieczność jej dokonania dotyka nie tylko puchy z niższej półki (niestety).
                      Do końca chyba niema też pewności czy wina leży po stronie puszki czy też obiektywu (Kiedyś wysyłałem tamrona z mocowaniem pentaxa, który miał koszmarny FF na krótkim końcu a BF na długim na K10D, a na K100D ostrzył w punkt, do kalibracji poszło samo szkło, body im nie było potrzebne. Po powrocie ideał zarówno na K100 jak i k10)

Komentarz

• Jago
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1505

Zamieszczone przez Sic Zobacz wpis
                        Nie do końca się z tym zgadzam. Taka procedura kalibracji jest w dzisiejszych czasach czymś standardowym i konieczność jej dokonania dotyka nie tylko puchy z niższej półki (niestety).
                        Do końca chyba niema też pewności czy wina leży po stronie puszki czy też obiektywu (Kiedyś wysyłałem tamrona z mocowaniem pentaxa, który miał koszmarny FF na krótkim końcu a BF na długim na K10D, a na K100D ostrzył w punkt, do kalibracji poszło samo szkło, body im nie było potrzebne. Po powrocie ideał zarówno na K100 jak i k10)
                        Kupujący z reguły zawsze się pyta o historię sprzętu, tzn jego wiek, przebieg, usterkowość i ewentualne wizyty w serwisie. Fakt, że sprzęt podlega kalibracji nie jest czymś nagannym a wręcz w przypadku niektórych producentów jest standardem - jednak zatajenie tego faktu przed potencjalnym kupcem uważam już za naganne.
                        C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• Barthek1983
                          Dopiero zaczyna
                          • 2009
                          • 25

... aja mam przeboje z tym Panem...
                          Kupiłem od niego w marcu 2009 lampę Canon 580 EX II i obiektyw 24-105L -wszystko nowe.
                          Lampa i obiektyw zepsuły się teraz, czyli ponad rok po gwarancji producenta.
                          Niestety Pan z Fototaniej nie zna polskiego prawa nie poczuwa się do odpowiedzialności za sprzedany sprzęt. Otóż obowiązuje go Dzienni Ustaw Nr 141, poz. 1176, ze zm.
                          w wyniku, którego ponosi on odpowiedzialność za zgodność sprzedanego towaru z umową przez 2 lata. Pan z Fototaniej próbuje się wykręcić i nie ma zamiaru naprawiać mojego sprzętu - czeka mnie chyba droga sądowa albo z rzecznikiem praw konsumenta.
                          Mieliście z kimś już takie przypadki?
                          Rozmowa z nim przypomina kopanie się z koniem, jak coś jest czarne to on twierdzi, żę jest białe... POMOCY!
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          EDIT ...a ja mam przeboje z tymPanem...
                          Ostatnio edytowany przez Barthek1983; 23018. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• foto-net
                            Zablokowany
                            • 2007
                            • 182

Zamieszczone przez Barthek1983 Zobacz wpis
                            Mieliście z kimś już takie przypadki?
                            Rozmowa z nim przypomina kopanie się z koniem, jak coś jest czarne to on twierdzi, żę jest białe... POMOCY!
                            ...a ja mam przeboje z tymPanem...
                            poczytaj dokładnie ustawę i nie myl jej z gwarancją. Sprzedawca odpowiada za niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową (o ile jesteś konsumentem) i o ile ta niezgodność istniała w chwili wydania sprzętu. Do pół roku domniemuje się, że istniała i jeśli nie istniała musi to wykazać sprzedawca. Jeśli minęło pół roku, Ty musisz wykazać, że lampa w chwili wydania była niesprawna, co niestety zwykle jest niemożliwe, ponieważ z logicznego punktu widzenia jeśli lampa działała do tej pory i przez rok nic się z nią nie działo, w chwili wydania była sprawna w 100%. Ustawy są głupio skonstruowane pod całość rynku niestety i jest masa wyjątków, ale zapytaj rzecznika praw konsumenta,może poradzi coś.

Irek

Komentarz

Pracuję...
                            X