Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
no nie da się ukryć że hobby drogie i bardzo wciągające (szczególnie jak się czyta CB)... dlatego już przy zakupie pierwszej DSLR postanowiłem że sprzęt zarobi na siebie - wcześniej miałem zamówione wizytówki niż nauczyłem się robić zdjęcia - ale opłaciło się - taka auto-presja do doskonała motywacja do rozwoju w tej nie łatwej pół-artystycznej sztuce spędzania wolnego czasu ... i może nie będę zbyt oryginalny ale nie ma lepszego uczucia niż fakt posiadania sprzętu który zarobił na siebie i przynosi dochody ... dlatego mz warto sobie postawić wysoko porzeczkę a przy odrobinie szczęścia, szczypcie talentu i masie samozaparcia każdy jest skazany na sukces...

często sobie powtarzam że gdybym jakieś cztery lata temu powiedział moim znajomym że: wkrótce będę zarabiał na robieniu zdjęć - pękli by ze śmiechu...

pozdrawiam
No to duży szacunek... A mam jeszcze pytanie Adamie.. ale pewnie je zadaje sobie sporo z czytających..
Czy teraz fotografaia jest jedynym twoim źródłem urzymania i zarobku czy tylko "sprzęt zarabia na siebie" a na fotografa i jego rodzinę już nie ..??

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
Tylko ze VanMurder dziala w USA a nie w PL to chyba robi jakas roznice?
Wg mnie chyba nie robi różnicy.. talenty są wszędzie, samozaparcie i poprzeczki stawia sie tak samo wysoki i pieniądze zarabia się wszędzie, nie tylko w Ameryce.. Jak ktoś jest leniem czy beztalenciem w Polsce to jak pojedzie do USA to nie zmieni się jego mentalność czy nagle nie dozna "iluminacji bożej"

Pozdrawiam