Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: Nasze drogie hobby

Początki nałogu

Domyślnie

obecnie gdy metr zapyzialego mieszkania to 6-8k to nasze hobby jest tanie bo wlasnie w okolicach jednego matra mozna miec juz fajny amatorski sprzet nawet zachaczajacy o profi eLkowe

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ... chociaż tyle że żona też tego nie żałuje a dokładnie wie ile to kosztuje , jedynie teściowa nie może jakoś tego przeboleć....
    No to zazdroszczę. U mnie niestety trzeba nieżle kombinować, przepraszam za mały OT, np. Do 350D dokupiłem gripa żeby był większy, potem przesiadka na 5D, już bez gripa, rozmiary myślę sobie nie wzbudzą niepokoju racjonalnej i twardo na ziemi stojącej mojej drugiej połowy. Niedoceniłem spostrzegawczości dzieci - "tato a tam z tyłu zmieniłeś sobie te pstryki na kółko - fajne i doczepiłeś drugi ekranik, wogóle wygląda jakoś inaczej ten twój aparat", no i zostałem zdemaskowany. Ja już też skompletowałem co mi potrzeba, szkła, nawet gripa do piątki dokupiłem, bo lubię mieć dobry uchwyt, ale mam parcie w innym kierunku. Chcę zrobić trochę zdjęć na analogu i slajdach. Bije się z myślami ale chyba NIE MACHNĘ się na profi skaner, bo to mogło by się źle skończyć EOS 5 z allegro już w drodze.
    Obecnie mało które hobby nie wiąże się z dużymi wydatkami, nie rozumieją tego ci którzy nie mają żadnych zainteresowań, lub szkoda im życia by się angażować w coś co nie przynosi dochodu ale jest tylko przyjemnością. To przykre.
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romko Zobacz posta
    Obecnie mało które hobby nie wiąże się z dużymi wydatkami, nie rozumieją tego ci którzy nie mają żadnych zainteresowań, lub szkoda im życia by się angażować w coś co nie przynosi dochodu ale jest tylko przyjemnością. To przykre.
    czytanie ksiazek jest tanie. ze wzgledu na nieludzka niepopularnosc slowa drukowanego w dzisiejszych czasach
    www albo tez flickr

Początki nałogu

Domyślnie

Szczególnie jak się wybierze do biblioteki . Poza tym to hobby wciąga, a producenci skutecznie dbają żeby było co nowego kupić
    Mordo Ty moja !

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

no nie da się ukryć że hobby drogie i bardzo wciągające (szczególnie jak się czyta CB)... dlatego już przy zakupie pierwszej DSLR postanowiłem że sprzęt zarobi na siebie - wcześniej miałem zamówione wizytówki niż nauczyłem się robić zdjęcia - ale opłaciło się - taka auto-presja do doskonała motywacja do rozwoju w tej nie łatwej pół-artystycznej sztuce spędzania wolnego czasu ... i może nie będę zbyt oryginalny ale nie ma lepszego uczucia niż fakt posiadania sprzętu który zarobił na siebie i przynosi dochody ... dlatego mz warto sobie postawić wysoko porzeczkę a przy odrobinie szczęścia, szczypcie talentu i masie samozaparcia każdy jest skazany na sukces...

często sobie powtarzam że gdybym jakieś cztery lata temu powiedział moim znajomym że: wkrótce będę zarabiał na robieniu zdjęć - pękli by ze śmiechu...

pozdrawiam

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Kiedy fotografia była dla mnie tylko hobby założyłem ze nie wydam na nią wiecej niz 10tys zł i tego sie trzymałem, odkad zarabiam tym na zycie nie mam zadnych ograniczen tylko zona pilnuje mnie abym nie kupował zabawek dla samego kolekcjonowania, jest kilka propozycji ktore chciałbym miec dla samego posiadania ale naszczescie mam głos rozsądku nad soba

Zablokowany

Domyślnie

Gdyby nie te żony....

Uzależniony

Domyślnie

kolega kilka lat wstecz namawiał mnie na myślistwo, tam to dopiero są koszty i do tego trzeba mieć zdrową wątrobę :-)
    patrząc na to z drugiej strony to połączyć jedno i drugie hobby...
    Heniek

Zablokowany

Domyślnie

Które? myślistwo i alkoholizm?
    Z 400/2,8 i sztucerem w drugiej to ciężko....

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    często sobie powtarzam że gdybym jakieś cztery lata temu powiedział moim znajomym że: wkrótce będę zarabiał na robieniu zdjęć - pękli by ze śmiechu...
    pozdrawiam
    Strasznie mi tym zaimponowałeś, chyba nie tylko mnie. Lubię przytaczać Twój przykład w dyskusjach ze znajomymi (talent +wysiłek włożony= "że się jednak da").
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów