Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Nasze drogie hobby

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Zrobiłem ostatnio szczegółową inwentaryzację swego sprzętu (czego na razie jeszcze nie ma zbyt wiele) i po podliczeniu poniesionych wydatków dosłownie "oko mi zbielało"
    Nie sądziłem, że nasze drogie hobby jest aż tak bardzo drogie.
    W odróżnieniu od posiadaczy kompaktów, posiadacz lustrzanki co chwila wydaje jakieś pieniądze: tu szkiełko, tam filterek, ówdzie pierścionek, albo dodatkowa karta, czy zapasowy akumulatorek, lub nowa torba, bo w starej już się nie można zmieścić, a licznik bije i bije...
    Wyobrażam sobie, jakie pieniądze mieszczą w swych torbach zaawansowani fotoamatorzy, że już o profesjonam...listach nie wspomnę.
    Ale, że tak nieśmiało zapytam "chwalisz się czy się żalisz" ?
    Bo nie wiem w którą stronę pociągnąć dyskusję
    Ja też sobie czasem tak podliczam, i w sumie nie szkoda mi nawet złotówki z ciężko zarobionej kasy (a nawet tych złotówek które "straciłem" na body - np. 350d kupiłem za 3300 a 40d za 4000) że o inych nie wspomnę... chociaż tyle że żona też tego nie żałuje a dokładnie wie ile to kosztuje , jedynie teściowa nie może jakoś tego przeboleć.. ale zawsze mówię że zmiast fotografii mogę przerzucić się na rejdy samochodami terenowymi po lesie itp. co jest jeszcze droższe - bo w sumie za ca.. 50-70 tysięcy mamy już wypasiony sprzęt i tyle.. pozostaje tylko jeszcze go wykorzystywać właściwie.. a w tych przytoczonych tu rajdach trzeba jeszcze lać paliwo i naprawiać co rusz auta.. więc ciesz się że masz takie tanie hobby
    Albo takie strzelectwo sportowe.. kolega to uprawia.. z każdym strzałem 1,5 zł w tarczę (jak trafi ).. nie mówiąc o broni.. tu chociaż zdjęcia zostają

Podrawiam..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 30-05-2008 o 22:57
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów