Nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę ten obiektyw to moje marzenie :smile: ale obiecałem sobie że 2009 będę miał z własnego pierwsze fotki.
Co do hobby do tej pory długie lata to zenity potem 300 canona anlogowa i dwa jak teraz mam okazję porównać tamarony beznadziejne akurat te moje oba. Mobilizacja zbieg okoliczności i poszalałem 40D 17-55 f- 2,8USM IS, canon macro F,2,8 100 mm i lampa spedellite 580 EX II jak dla mnie koszt tego sprzętu przed zakupem rzucał o ziemię po zrobieniu ponad 4 tys fotek nie żałuje ani złotówki.
Po pierwsze już wiem że to nie sprzęt fatalne czasem fotki robił tylko ten po drugiej stronie:smile:, dwa praca praca i praca mnie czeka by dojść do perfekcji,
trzy na następną zmianę puszki ten sprzęt sam musi zarobić inaczej do końca życia zostanę na nim, ale chyba nie będę płakał.
Do fotografii podchodzę jak do dobrej zabawy ma mi przynosić radość a nie stres że ktoś ma obok lepszą puszkę lub szkło.
Oprócz tego mam parę innych jeszcze zajęć i też nie mało pieniędzy pochłaniają choć teraz góry połączę z fotografią oraz moją hodowlę owadów .
Wiem jedno hobby nie zna granic jeżdżę autem za 5 tys i jakoś nie jest on moim przedłużeniem tego co mam między nogami, podobno tak mamy. Sprzęt fotograficzny też nie, ale z niego mam większa radość.
Ps.zazdroszczę tym co mogą powiedzieć żonie o prawdziwej cenie aparatu moja by na zawał zmarła jakby przeczytała ten post
myśli że zamknąłem się 3-4 tys i tak była wojna kilka tyg.