Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Canon = Nikon

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie Canon = Nikon

Jako że mniej sie w Nikonie rozeznaję a mam taką potrzebę wiedzy - prośba do świadomych kolegów: interesuje mnie lista odpowiadających sobie modeli obu producentów - czyli np: 1DsMkIII = D3; 1D MkIII = ?... itd itp. Bardzo prosze o jak najbardziej precyzyjne parowanie - tu ukłon w stronę użytkowników/testerów obu systemów (mniej teoretyków:-)) Dyskusja mile widziana!

Dopiero zaczyna Awatar atz1983
    Miasto
    Durango (Spain)

Domyślnie

Otwórz sobie skąpca czy ceneo i posegreguj aparaty wg ceny. Te co są obok siebie to są porównywalne modele.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atz1983 Zobacz posta
    Otwórz sobie skąpca czy ceneo i posegreguj aparaty wg ceny. Te co są obok siebie to są porównywalne modele.
    Ej - no bez jaj...Toż nawet posługując się twoją metodą do niczego nie dojdę bo widełki cenowe w obu wyszukiwarkach plasują różne aparaty w tej samej kategorii! No - porada... hmmmm....
    Pozostałym kolegom - bardzo dziekuję. Szczerze mówiąc - zawsze myślałem (nie znam wcale Nikona!) że systemy się dublują - a tu wyraźnie wynika jakby symptom ...współpracy!
    Najbardziej mnie interesuje wyższa półka sprzętowa - namawiam do wymiany opinii nadal :-)
    o co chodzi z tym śrubokrętem?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    (....)Szczerze mówiąc - zawsze myślałem (nie znam wcale Nikona!) że systemy się dublują - a tu wyraźnie wynika jakby symptom ...współpracy!
    (....)
    Nie wiem czy to kwestia współpracy ale takie pozycjonowanie to podstawa marketingu. Po co konkurować z uznaną na rynku marką robiąc kopie jej sprzętu skoro można wypuścić coś "trochę" innego na co nabywcy sami się znajdą. To tak najkrócej bez rozwijania tematu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    interesuje mnie lista odpowiadających sobie modeli obu producentów - czyli np: 1DsMkIII = D3; 1D MkIII = ?... itd itp.
    Canon Nikon :-)

Cała sprawa polega na tym , że działy marketingu obu producentów stają na głowie (albo się dogadali) aby tego się nie dało zrobić i pozycjonują swoje aparaty w ten sposób, aby ze sobą bezpośrednio nie konkurowały :-)

kolejnośc wygląda mniej więcej tak:
    1DS III
    D3
    1D III
    5D ~ D300 (ale zupełnie inny target)
    40D
    D80
    450D
    D60
    1000D? :-)
    D40
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony

Domyślnie

Tylko najśmieszniejsze w całej tej dyskusji jest to, że Nikon i Canon nie wojują na tej samej półce cenowej/jakościowej. Nie ma prawie wcale idealnych odpowiedników u tych producentów.
    Ich produkty są pozycjonowane naprzemiennie więc dla każdego coś miłego

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Canon Nikon :-)

Cała sprawa polega na tym , że działy marketingu obu producentów stają na głowie (albo się dogadali) aby tego się nie dało zrobić i pozycjonują swoje aparaty w ten sposób, aby ze sobą bezpośrednio nie konkurowały :-)

kolejnośc wygląda mniej więcej tak:
    1DS III
    D3
    1D III
    5D ~ D300 (ale zupełnie inny target)
    40D
    D80
    450D
    D60
    1000D? :-)
    D40
    Ja bym jeszcze wsadził gdzieś 400D - tylko gdzie???
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja bym jeszcze wsadził gdzieś 400D - tylko gdzie???
    Myślę, że nad D40x
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na rowni z d60
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska