Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: profesjonalne zdjęcie kompaktem ?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawbab Zobacz posta
    a jak to ma sie do pytania w temacie postu? bardzo przepraszam lecz twoja uwaga jest nie na temat. link ktory podałem jest dobrym przykładem fotografa zawodowego ktory swoj sprzet uzupełnia o compakt i na razie nie mam sklerozy wiec pamietam jeszcze ze kilka razy czytałem wywiady z fotografami ktorzy tez mieli compakty jako uzupełnienie lustrzanek.
    Panowie - SPOKOJNIE- zdjęcia robiono camera obscura - jak wynaleziono materiał światłoczuły - a póżniej wraz z udoskonalaniem technologii materiałów światłoczułych i technicznych urządzeń do fotografowania poprzez dagerotypię, płyty szklane, proste aparaty studyjne (atelie) aparaty podróżne, kompaktowe aparaty podróżne - doszliśmy do współczesnych nam podróżnych kompaktów (sam używam SonyW5) i lustrzanek , które poprzez etap lustrzanek typu Zenit, Practica itp doszły do współczesnych nam C 40D ,450D, czy 5D - i na kazym z tych etapów fotograficznego rozwoju ludzkich mozliwości i z użyciem DOWOLNEGO sprzętu wykonywano zdjęcia, które wg rozmaitych definicji (patrz posty wcześniej) - były , są i mogą by uznane za profesjonalne.
    Nie ma znaczenia czym zrobiono fotografię -ważne JAK ją zrobiono-co chciano pokazać odbiorcy i do czego ma ona służyć.
    Dla lepszego zrozumienia polecam zaglądnąć np. na forum o lotnictwie -samoloty na wysokościach przelotowych http://lotnictwo.net.pl/viewtopic.ph...ebef799#317319
    i co czy te zdjęcia są ostre/kontrastowe/dobrze skadrowane - NIE
    czy są profesjonalne -TAK jeśli służą do np. szkolenia personelu.

Tak, że namawiam wszystkich do robienia zdjęć takim sprzętem jaki aktualnie posiadają .:-D
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

slawbab, ależ ja wcale nie mówie, ze kompakty są be. Sam się czasem posiłkuję kompaktem, chociaż zdarza się to baaardzo rzadko. Chodziło mi tylko o to, że twój argument z filmem, jest... powiedzmy nieszczęsliwy poprzez fakt, że przez 80% czasu wystepuje lustro :-)
    ale zostawmy juz to z boku :-)
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów