Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Awaria EOS 300? szybkie pytanie.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Awaria EOS 300? szybkie pytanie.

Witam! Mam taki problem z aparatem EOS 300- a właściwie wydaje mi się, że mam..:grin: , a problem ten dotyczy nastawów ostrości. Od dawna robiłem zdjęcia 300D w którym przy wybieraniu punktu AF w tych kwadracikach na wizjerze zapalała się taka czerwona kropka. Tak samo, jak przy potwierdzaniu ostrości, podświetlenia aktywnego puntku świeciło. Kupilem też niedawno analoga 300setke. Ale podczas wyboru aktywnych punktów nie zapalają się te kwadracili. Widać zmiany w wizjerze(pokazuje aktywne ptk AF na dole, obok przesłony i czasu) i na górnym wyświetlaczu, ale podświetlenia ptk AF nawet po ustawieniu ostrości potwierdzonej beep'nięciem i wyświetleniem zielonej kropki na dole wizjera- nie następuje.
    I tu pytanie: czy eos 300 ma podświetlanie aktywnych i potwiedzających nastawienie ostrości ptk AF? Pytam bo nie wiem, czy on juz tak ma, czy czeka mnie reklamacja...
    pzdr
    Avic
    Ostatnio edytowane przez avic ; 29-05-2008 o 20:45
    Puszka, kilka słoików, torba i plecak... Ale zdjęć nadal nie umiem robić...

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Nie nie ma ale proponuje przeczytać dokładnie instrukcje obsługi

Pozdro.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ok. Dziękuje. temat do zamknięcia/usunięcia. A co do instrukcji- czytałem, zawsze od tego zaczynam. Nawet jak chcesz mogę Ci napisać na których str było o ostrości..:grin: Niestety były tam takie zdjęcia z wizjera a, że jakość kopii tej instrukcji był marny, wydawało mi się, że widze tam podświetlenie AF... no cóż.. zmiana przyzwyczajeń...
    Puszka, kilka słoików, torba i plecak... Ale zdjęć nadal nie umiem robić...

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie

Trzeba było kupić 300V albo 300X, wtedy nie musiałbyś zmieniać tych przyzwyczajeń.

Pzdr

Grzesiu
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Uprawnienia umieszczania postów