Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: lampa + wyzwalacz radiowy:(

Domyślnie lampa + wyzwalacz radiowy:(

Mam problem. zakupilem wyzwalacz radiowy posiadam lampe canon t299 i nie wyzwala myslalem moze nad wbudowaniem jacka do niej i czy to cos pomoze? z gory dzieki za pomoc

Dopiero zaczyna Awatar Karoollapy

Domyślnie

Ustaw lampę w trybie manualnym, ustaw odpowiednio kanały w nadajniku i odbiorniku (tu i tu oba suwaki w stronę cyfr), sprawdz baterię w odborniku, sprawdź czy włączyłeś odbiornik. Jak to nie pomoże to już nie wiem.

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karoollapy Zobacz posta
    Ustaw lampę w trybie manualnym, ustaw odpowiednio kanały w nadajniku i odbiorniku (tu i tu oba suwaki w stronę cyfr), sprawdz baterię w odborniku, sprawdź czy włączyłeś odbiornik. Jak to nie pomoże to już nie wiem.
    to samo.
    a jak nie pomoze to rozkręć nadajnik i sprawdz czy wszystko ok.

Domyślnie

ale ze stara zenitowska lampa dziala;( tylko jest problem z canonowa... macie pomysl jak poradzic sobie z Tym?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mi taki wyzwalacz źle działał z 420 EZ. Na wyjściu wyzwalacz ma mostek pozwalający wyzwalać lampy o różnych polaryzacjach ale sprawiający kłopoty. Trzeba go wywalić i połączyć bezpośrednio stopkę z polem lutowniczym gdzie był '-' mostka a styk środkowy z polem lutowniczym gdzie był '+' mostka.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Mi taki wyzwalacz źle działał z 420 EZ. Na wyjściu wyzwalacz ma mostek pozwalający wyzwalać lampy o różnych polaryzacjach ale sprawiający kłopoty. Trzeba go wywalić i połączyć bezpośrednio stopkę z polem lutowniczym gdzie był '-' mostka a styk środkowy z polem lutowniczym gdzie był '+' mostka.
    a moze ktos mi wyslumaczy co to jest np mostek:P nie bardzo sie znam na elektronice jedynie to lutowac umie:P

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zrobiłem fotkę.

Trzeba wyjąć baterię, odkręcić dwie śrubki mocujące płytke drukowaną, odchylić ją aby dostać się do spodniej strony, wylutować scalaczek z 4 nóżkami z miejsca zaznaczonego na żółto, a potem dwoma drucikami (widać je na fotce) połączyć odpowiednie miejsca (strzałki), poskładać, używać Połączenie zaznaczone niebieską strzałką powinno mieć elektryczny kontakt ze stopką lampy, a czerwoną ze stykiem na środku stopki. Warto to sprawdzić bo pierwotna konstrukcja wyzwalacza pozwalała na dowolne podłączanie tych wyprowadzeń do płytki drukowanej i Chińczyki mogli to różnie montować.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

Dziekuje bardzo naprawde pomoglo wszystko dziala moze piast dodaj poradnik:P pewnie nie jestem jedynym dziekuje!!!!!!!!!!!!!!

Uprawnienia umieszczania postów