Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: Ochrona LCD - szkło hartowane

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Przyszło. Z dotychczasowych obserwacji:
    Montaż łatwy, strat w jakości obrazu żadnych, wygląda to ładnie, pasuje idealnie. Zostaje więcej śladów "paluchów" niż na gołym wyświetlaczu, ale wyczyścić normalnie się da.
    Niespecjalnie widzę możliwość cięcia tego.
    Taśma na której to jest przyklejone to 3M, moje doświadczenia z takimi taśmami pozwalają stwierdzić że to się samo raczej nie odklei.

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

Jak wyżej koledzy również potwierdzam bardzo dobrą jakość tego szkiełka, o wiele lepsze niż folia, żadnych pęcherzyków, widoczność idealna, jedyna wada widać odciski palców albo pot z twarzy, ale łatwo wyczyścić.
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz posta
    Jak wyżej koledzy również potwierdzam bardzo dobrą jakość tego szkiełka, o wiele lepsze niż folia, żadnych pęcherzyków, widoczność idealna, jedyna wada widać odciski palców albo pot z twarzy, ale łatwo wyczyścić.
    Wiesz na zwykłym LCD też widać odciski i pot z twarzy więc jakby nie robi to różnicy, a sam wyświetlacz jest zabezpieczony
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ja mam pytanie czy na tych oslonach sa jakies napisy ??

widzialem na aukcji jakiś napis GGS oraz 40D

wy macie z napisami ??

Zablokowany

Domyślnie

A po co w ogóle folie itd? Przecież ten oryginalny plastik można wymienić za kilkanaście złotych u canona. Wyjmuje się go z obudowy i wkłada nowy. Po co chronić plastik, który już jest ochroną szklanego wyświetlacza? W sumie kupowanie tego szkiełka drożej wychodzi niż wymiana oryginału.
    Ostatnio edytowane przez asdfasfd ; 30-05-2008 o 18:56

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    A po co w ogóle folie itd? Przecież ten oryginalny plastik można wymienić za kilkanaście złotych u canona. Wyjmuje się go z obudowy i wkłada nowy. Po co chronić plastik, który już jest ochroną szklanego wyświetlacza? W sumie kupowanie tego szkiełka drożej wychodzi niż wymiana oryginału.
    Jeśli ktoś mieszka 300km od Warszawy, niekoniecznie taniej, a jeśli chodzi o to szkiełko trzeba mocno chcieć żeby je zarysować, jeśli nie odpadnie mamy zabezpieczenie na lata.
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jest logo GGD i nazwa aparatu. W moim przypadku 400D. Oryginalnego napisu Canon pod wyświetlaczem nie widać.
    Jak ktoś chce to mogę zrobić zdjęcie, ale tylko aparatem profesjonalnym Nokia 6230i...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz posta
    Jeśli ktoś mieszka 300km od Warszawy, niekoniecznie taniej, a jeśli chodzi o to szkiełko trzeba mocno chcieć żeby je zarysować, jeśli nie odpadnie mamy zabezpieczenie na lata.
    Plastik można pewnie dostać wysyłkowo, ale trzebaby się dopytać w "Canon Polska" lub zamówić z Niemiec. Jeżeli ma się już plastik to wystarczy odkręcić 4 śrubki, zdjąć tylną obudowę, wymienić plastik i założyć ponownie. Całość zajmie chwilę, a efekt według mnie i tak będzie lepszy niż doklejanie czegoś.

Jeżeli ktoś nie chce niczego odkręcać bo się boi to zakup takiego szkiełka ma sens. Fajne jest, ciekawe tylko czy ten klej później schodzi jeżeli chce się to zdjąć. Szczerze mówiąc za te 40zł wolałbym kupić sobie dwa komplety oryginalnego plastiku z obudowy.
    Ostatnio edytowane przez asdfasfd ; 30-05-2008 o 23:40

Domyślnie

Ja zywam takiej
    http://www.allegro.pl/item362627141_362627141.html

Oslonka jest supe, oznaczenie GGS to firma ktora to produkuje i jest dobrej klasy, nie ma utraty kolorow, pasuje bdb i nie ma bąbelkow - co je mialem z folią zwykłą

Z odkrecaniem jest tak jak nie masz dobrych srobokrecikow to nie radze tego nie robic byle czym bo tylko pouszkadza sie lebki i pozniej kazdy bedzie mowil ze bylo cos naprawiane w aparacie i to na dodatek chyba siekiera - i po prostu nie kupi od nas takiego sprzetu.

Coś już napisał Awatar emilus100
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiotrOstapiuk Zobacz posta
    Ja zywam takiej
    http://www.allegro.pl/item362627141_362627141.html

Oslonka jest supe, oznaczenie GGS to firma ktora to produkuje i jest dobrej klasy, nie ma utraty kolorow, pasuje bdb i nie ma bąbelkow - co je mialem z folią zwykłą.
    Ja mam folię poliwęglanową i nie mam bąbelków, kwestia odpowiedniego naklejenia według instrukcji

Cytat Zamieszczone przez PiotrOstapiuk Zobacz posta
    Z odkrecaniem jest tak jak nie masz dobrych srobokrecikow to nie radze tego nie robic byle czym bo tylko pouszkadza sie lebki i pozniej kazdy bedzie mowil ze bylo cos naprawiane w aparacie i to na dodatek chyba siekiera - i po prostu nie kupi od nas takiego sprzetu
    Śrubokrętu nie masz w domu dobrego? To chyba nie jest duży wydatek, ponadto są rózne rozmiary więc dobrać odpowiedni do śrubki to chyba nie problem
    EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów