Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Pierścień/nasadka do Canona S5 POMOCY!

Timon
    Guest

Domyślnie Pierścień/nasadka do Canona S5 POMOCY!

Hejka,

Mam Canona S5 IS, jednak pech chciał iż zgubiłem ostatnio tą nasadkę/nakładkę/pierścień/kółko (nie wiem jak to się fachowo nazywa), które jest przyczepione do obiektywu, a z drugiej strony nakłada się na to pokrywkę do obiektywu (ściąga się to kółko, żeby np. założyć jakiś tam konwerter czu tuleję). I tu pytanie i gorąca prośba czy ktokolwiek wie gdzie można coś takiego kupić? Przeszukałem juz całe allegro ale z mizernym skutkiem. Jestem z Zielonej Góry i jedynym sklepem fotograficznym jest Fotojoker, jednak tam nic nie mają. Czy ktokolwiek może mi jakoś pomóc? Albo chociaż podpowiedzieć jak to "coś" się nazywa :-)

Uzależniony
    Ostatnio edytowane przez heniek ; 28-05-2008 o 14:21 Powód: Automerged Doublepost
    Heniek

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

heniek, IMHO tu nie chodzi o tulejkę, lecz o pierścień, który demontuje sie właśnie celem zamontowania tulejki. (na elektroda.pl leży instrukcja - patrz str. 169)

To nie jest dodatkowe akcesorium, lecz element wyposażenia fabrycznego. (sytuacja podobna, jakbyś zgubił klapkę od baterii).

Gdzie to dokupić nie mam pojęcia. Pytałbym w serwisie:
    http://www.canon.pl/gdzie_serwisowac/fotovideo/
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Timon
    Guest

Domyślnie

Dokładnie gwozdzt o to mi chodzi.
    Dzięki za próbę pomocy. :-)
    Generalnie to w sobotę jadę do Berlina, tam wyczytałem, że na Kudammie jest też jakiś profesjonalny serwis Canona, nie wiem tylko czy oni w sobotę mają czynne i czy uda mi się tam dotrzeć...

Pozdrawiam

Timon
    Guest

Domyślnie

Skontaktowałem się właśnie z www.e-csi.pl Pani odpowiedziała mi błyskawicznie, koszt pierścienia to 55 zł plus 27 zł DHL... z przesyłką trochę przegięli ale mam pierścień i to jest najważniejsze :-D

Uprawnienia umieszczania postów