Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Uwaga na wielkie okazje na Allegro !

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Sprawa też mnie zaciekawiła, zadałem sobie trudu i znalazłem link do tego:
    http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...1,5247527.html

Również wydaje mi się to nieprawdopodobne. Być może klucz leży w tym:
    "Akurat gdy byłem na dłuższym pobycie za granicą, sprawa zakończyła się w sądzie, który zaocznie orzekł na moją niekorzyść."

Moze była jakaś klauzula, że gdy podejrzany/oskarżony się nie stawi, to przyznaje się do winy albo coś w tym stylu.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Sprawa też mnie zaciekawiła, zadałem sobie trudu i znalazłem link do tego:
    http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...1,5247527.html

Również wydaje mi się to nieprawdopodobne. Być może klucz leży w tym:
    "Akurat gdy byłem na dłuższym pobycie za granicą, sprawa zakończyła się w sądzie, który zaocznie orzekł na moją niekorzyść."

Moze była jakaś klauzula, że gdy podejrzany/oskarżony się nie stawi, to przyznaje się do winy albo coś w tym stylu.
    Ale jakaś zasada domniemania niewinności chyba jeszcze obowiązuje ?
    Mordo Ty moja !

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryszard_ochódzki Zobacz posta
    Ale jakaś zasada domniemania niewinności chyba jeszcze obowiązuje ?
    przynajmniej powinna, ale na prawie to ja się nie znam :-)

natomiast cytat z tego samego artykułu co o tej sprawie sądzą allegrowi prawnicy:

"Czy klienci "amerykańskich" sprzedawców mają się czego obawiać?

Zdaniem rzecznika Allegro nie. Użytkownicy Allegro są zarejestrowani w Polsce, podają swój polski adres. Kupując od nich, użytkownik nie handluje więc z kimś z zagranicy, tylko z kontrahentem krajowym. Inaczej mówiąc - to sprzedawca importuje towar, wprowadza na polski rynek i tu go sprzedaje. Według naszych prawników taka aukcja to transakcja na rynku krajowym.
    "

i to się trzyma logiki, więc ja bym jednak podszedł nieco sceptycznie do tego, co rzeczywiście nabroił pan Mateusz, a ponadto czy jeszcze dodatkowo pismaki rządne sensacji nie ubarwiły sprawy...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu

Domyślnie

Rzeczywistość rodem z Filmów Barei wiecznie żywa, Panowie nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
    Proponuje ukarać wszystkich mieszkańców mieszkających w blokach z azbestu, w końcu azbest jest zakazany.

Pzdr
    C - lustra, szkła i błysk

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    Rzeczywistość rodem z Filmów Barei wiecznie żywa, Panowie nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
    Proponuje ukarać wszystkich mieszkańców mieszkających w blokach z azbestu, w końcu azbest jest zakazany.

Pzdr
    Bloki z azbestu? To też cytat z Barei?
    A w temacie. Kupujacy MUSI zadbać jedynie o swoje bezpieczeństwo. Jak towar pochodzi z nielegalnego źródła, to nie ma że boli. Najczęściej decyzja o zakupie wzmocniona była "super okazją". Musi być jakiś bonus dla kupujących z oficjalnych źródeł. Choćby spokojny sen.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta

Pzdr
    a ja bym proponował usunąć bez powrotu wątek w którym kilka osób pochwaliło się że sprowadziło eLki bez cła
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uprawnienia umieszczania postów