Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Uwaga na wielkie okazje na Allegro !

Mieszany widok

Domyślnie

najbardziej zastanawiajacy jest ten okres 5 lat... My tu sie cieszymy ze z USA/HK paczki zazwyczaj przychodza bez celnych bonusow, a moze cos przyjdzie z urzedu celnego za jakies 2 lata?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    najbardziej zastanawiajacy jest ten okres 5 lat... My tu sie cieszymy ze z USA/HK paczki zazwyczaj przychodza bez celnych bonusow, a moze cos przyjdzie z urzedu celnego za jakies 2 lata?
    a w jaki sposób określą wartość przesyłki i kurs waluty? Określą i udowodnią..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    też jestem ciekawy... no chyba że otwierają paczkę z eLką, robią zdjęcia dokumentalne, wszystko zapisują gdzieś i odkładają do archiwum :P (ale nie wiem czy coś takiego mogliby legalnie zrobić)
    My tu sie cieszymy ze z USA/HK paczki zazwyczaj przychodza bez celnych bonusow, a moze cos przyjdzie z urzedu celnego za jakies 2 lata?
    Nie za dwa, a za 4-5 lat. Chyba mają taki sam 'okres ważności' jak skarbówka (5 lat), dlaczego pod koniec tego okresu? Proste. Aby dorzucić możliwie jak najwyższe odsetki.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Nie mam pojecia... ale to analogiczna sytuacja do tej opisanej, tam jakos im sie udalo.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Nie mam pojecia... ale to analogiczna sytuacja do tej opisanej, tam jakos im sie udalo.
    no nie jest analogiczna
    tu koleś handlował na Allegro, to zostało zapisane w archiwum wraz z ceną, kupującym, informacją zawartą w ogłoszeniu (np. "sprowadzam zagraniczny produkt bez cła, jest taniej") itp, itd.

na przesyłkę z USA wykonaną przez znajomego na przykłąd, nie ma żadnych archiwalnych dowodów, nie ma strachu o clenie po pięciu latach.

P.S> jak to zwykle bywa, nie wiadomo co i jak, dlaczego i komu ale wiadomo, że u nas jest źle, gorzej niz za komuny itd, itp. Rany, a wydawało by się, że jest tu sporo racjonalnych ludzi.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uprawnienia umieszczania postów