najbardziej zastanawiajacy jest ten okres 5 lat... My tu sie cieszymy ze z USA/HK paczki zazwyczaj przychodza bez celnych bonusow, a moze cos przyjdzie z urzedu celnego za jakies 2 lata?![]()
najbardziej zastanawiajacy jest ten okres 5 lat... My tu sie cieszymy ze z USA/HK paczki zazwyczaj przychodza bez celnych bonusow, a moze cos przyjdzie z urzedu celnego za jakies 2 lata?![]()
też jestem ciekawy... no chyba że otwierają paczkę z eLką, robią zdjęcia dokumentalne, wszystko zapisują gdzieś i odkładają do archiwum :P (ale nie wiem czy coś takiego mogliby legalnie zrobić)
Nie za dwa, a za 4-5 lat. Chyba mają taki sam 'okres ważności' jak skarbówka (5 lat), dlaczego pod koniec tego okresu? Proste. Aby dorzucić możliwie jak najwyższe odsetki.My tu sie cieszymy ze z USA/HK paczki zazwyczaj przychodza bez celnych bonusow, a moze cos przyjdzie z urzedu celnego za jakies 2 lata?
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
no nie jest analogiczna
tu koleś handlował na Allegro, to zostało zapisane w archiwum wraz z ceną, kupującym, informacją zawartą w ogłoszeniu (np. "sprowadzam zagraniczny produkt bez cła, jest taniej") itp, itd.
na przesyłkę z USA wykonaną przez znajomego na przykłąd, nie ma żadnych archiwalnych dowodów, nie ma strachu o clenie po pięciu latach.
P.S> jak to zwykle bywa, nie wiadomo co i jak, dlaczego i komu ale wiadomo, że u nas jest źle, gorzej niz za komuny itd, itp. Rany, a wydawało by się, że jest tu sporo racjonalnych ludzi.