Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Cenienie się...

Mieszany widok

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

A ja wychodzę z założenia, że jak się drogo nie sprzedasz to Cię tanio kupią, takie są realia, tu za jakość trzeba płacić Ostatnio na innym forum, przeznaczonym raczej dla modelek, większość z Was tam gości przeczytałem wątek o wykorzystywaniu młodych talentów a tym samym praca za FREE. Znam "fotopstryka" który za ślub bierze około 10.000pln robi około 4-5 imprez w sezonie, 4-5 weekendów praca reszta dla rodziny i inne zlecenia, ceńmy się, albo źle będzie...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    LOL.

edit: dziewczyna wybrała Ciebie na twórcę portfolio oglądając Twoje zdjęcia macro?
    O tym samym sobie pomyślałem
    Ostatnio edytowane przez unicorn78 ; 22-05-2008 o 20:32 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unicorn78 Zobacz posta
    .....
    Znam "fotopstryka" który za ślub bierze około 10.000pln !!!
    Czy nie pomyliles sie z ta kwota?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    a niby dlaczego miałby się pomylić. Nie widzę przeszkód na taką stawkę. Jak ktoś jest naprawdę dobry, i się ceni to nie powinien mieć problemów z takimi, bądź nawet wyższymi stawkami.

http://www.costhelper.com/cost/weddi...hographer.html
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 22-05-2008 o 23:53
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Kwoli uściślenia 15.000 pln też potrafi zainkasować, ale nie zszedł nigdy poniżej 7.500 pln jedni doceniają jego kunszt (a jest naprawdę dobry) inni robią to dla lansu, stać ich i tyle, ale efekt końcowy jest jeden. Wiele mnie nauczył, włączając w to poczucie własnej wartości, i tu apel do ludzi z talentem i tym wrodzonym i tym wyuczonym, szanujcie się, a inni też Was będą szanować. Można 100 zdjęć sprzedać na stocku po 2$ albo jedno konkretne za 1000$ niekoniecznie na stocku Jest masa ludzi którzy na czyimś karku robią kasę, sami ich stworzyliśmy niestety, ale można się temu przeciwstawiać Albo pracować dla ideii

Uzależniony

Domyślnie

Kwoli uściślenia 15.000 pln też potrafi zainkasować, ale nie zszedł nigdy poniżej 7.500 pln jedni doceniają jego kunszt (a jest naprawdę dobry) inni robią to dla lansu, stać ich i tyle, ale efekt końcowy jest jeden. Wiele mnie nauczył, włączając w to poczucie własnej wartości, i tu apel do ludzi z talentem i tym wrodzonym i tym wyuczonym, szanujcie się, a inni też Was będą szanować. Można 100 zdjęć sprzedać na stocku po 2$ albo jedno konkretne za 1000$ niekoniecznie na stocku Jest masa ludzi którzy na czyimś karku robią kasę, sami ich stworzyliśmy niestety, ale można się temu przeciwstawiać Albo pracować dla ideii
    OK, jak rozumiem nie bylem swiadomy iz mozna taki poziom cenowy osiagnac (jest grupa klientow ktorzy sa sklonni i gotowi tyle zaplacic), niemniej 15k PLN to chyba nie jest malo - bynajmniej dla zdecydowanej wiekszosci.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

OK, jak rozumiem nie bylem swiadomy iz mozna taki poziom cenowy osiagnac (jest grupa klientow ktorzy sa sklonni i gotowi tyle zaplacic), niemniej 15k PLN to chyba nie jest malo - bynajmniej dla zdecydowanej wiekszosci.
    Ja nie twierdzę, że wszyscy powinni mieć takie ceny, naszego społeczeństwa jest na to nie stać, jednak jest to dowód na to, że wcale nie trzeba robić za FREE, a wręcz przeciwnie, pod warunkiem, że mamy "COŚ" w zamian do zaoferowania. :wink: Nie twierdzę również, że należy dziewczyne w tym wypadku na wielkie pieniądze naciągać, najpierw należy pomyśleć czy ja podołam zadaniu! Ja np. nie focę na weselach, (zrobiłem dwa wyjątki rodzina) zostawiam to tym którzy się na tym znają, landszafty również nie moje podwórko, każdy powinien robić to w czym jest dobry i za to brać kasę, jak ktoś robi mydło i powidło, to... Cenę należy dostosować do klienta, nie traktować wszystkich pod linijką.

Uzależniony

Domyślnie

Unicorn78 może podasz namiary tej osoby. Pewnie nie tylko ja chciałbym zobaczyć stronę kogoś tak dobrego.
    Chyba, że to tajemnica

Domyślnie

przyłączam się, zżera mnie ciekawość...

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Zapytam, wysłałem mu link do wątku w tej chwili mogę jedynie powiedzieć że: ma swoją agencję foto w PL, mieszka w B, ma ogromne pomieszczenia studyjne w PL i nie pstryka byle kogo Jak mi urwie głowe, to jednego "talenta" na tym świecie będzie mniej, a sporo mnie nauczył:-D i chyba będzie mu szkoda stracić tak pojętnego ucznia (mam nadzieję)
    Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Unicorn78 może podasz namiary tej osoby. Pewnie nie tylko ja chciałbym zobaczyć stronę kogoś tak dobrego.
    Chyba, że to tajemnica
    Rozumiem, że bardziej chodzi o zdjęcia jak o stronę Jest powszechnie dostępna. Ale poczekajmy na odpowiedź
    Ostatnio edytowane przez unicorn78 ; 23-05-2008 o 21:45 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    poza PL---Dublin

Domyślnie

Zapytam, wysłałem mu link do wątku w tej chwili mogę jedynie powiedzieć że: ma swoją agencję foto w PL, mieszka w B, ma ogromne pomieszczenia studyjne w PL i nie pstryka byle kogo Jak mi urwie głowe, to jednego "talenta" na tym świecie będzie mniej, a sporo mnie nauczył:-D i chyba będzie mu szkoda stracić tak pojętnego ucznia (mam nadzieję)

Rozumiem, że bardziej chodzi o zdjęcia jak o stronę Jest powszechnie dostępna. Ale poczekajmy na odpowiedź
    to qrna podaj ten url co by sobie lud obaczyl co i jak,
    ok, ale tak na serio, no czytam i jakos mi sie wydaje ze to sciema jest....no qrna za nic nie moge uwierzyc: taki dobry, takie ceny itd..., no totalna konspiracja, prosze powiedzcie mi to jak on znajduje klientow? skad ta popularnosc? gdzie ci przyszli klienci moga sie pozachwyac poziomem prac i podjac decyzje ze biora faceta? skoro trzeba go prosic o mozliwosc podania url do jego strony aby zobaczyc dorobek......no sorry ale ja juz taki jestem niedowierzajacy i juz;-)

nie ma tu krzty zlosliwosci czy uszczypliwosci, ja tylko wyrazam moja opinie, domysl, podejrzenie ze ten 'ktos' to jakas jakis twor wyobrazni, lub tez szczegoly podane (kwoty etc) sa zmyslone.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów