przy cashbacku to się nie opłaca 40d nie kupować![]()
przy cashbacku to się nie opłaca 40d nie kupować![]()
Tyle że 450D ma jakość obrazu która kusi.
Też moja lubachyba będzie chciała odesłać 350-tkę na emeryturę
i jak porównaliśmy fotki na wysokich iso z 40D i 450D to hmmm.....??? Do tego te z 450D jakby ostrzejsze - słabszy filtr AA?? Canon zaszalał trochę z tym 450D
. Z kolei moja kręci trochę nosem na wielkość 40-tki - na prawdę jest dylemat.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kolekcjoner, robimy trochę inne zdjęcia i powiem Ci jak dla mnie to jestem gotowy zrezygnować nawet z słabszego filtru AA(co za nazwa) na korzyść szybkiej zmiany punktów AF. ergonomia jednak też się liczy. nie wspominając o innych szczegółach, które jednak nie są tak ważne. myślę, że te 300 PLN jest warte dopłaty.
edit: wizjer jest częścią ergonomii? bo jak nie to jeszcze wizjer jest dobrym argumentem![]()
Moje 3 gr: Spawara obowiązuje TYLKO przy wbudowanej lampie błyskowej. Zewnętrzna ma czerwone LEDy rzucające wzorek w dużo mniej walący po oczach sposób.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Powiem wam tak, moge obiecac ze 40D obejrze, ale generalnie rzecz biorac, ja jestem innyNie jestem specjalnie przekonany do Nikona D300 choc go macalem i zdjecia z niego robilem. Jakosc fotek z 450D naprawde mi podchodzi, a ja jestem eksperymentatorem. Aparat naprawde fajny. Po prostu nie chce "ogolnego" dobra, za jakies dodatkowe koszty, moja fotografia jest bardzo bardzo specyficzna i czasem pewne dodatki moga mi zniweczyc moje plany. Ale dziekuje za zachetny, na razie 450D dla mnie po prostu jest aparatem najbardziej odpowiednim, co dalej bedzie zobaczymy co mi dni przyniosa. Podam wam moja aktualna punktacje od 0-100, ktora pokaze wam jak bardzo zainteresowaly mnie na dzien dzisiejszy body ktore mialem okazje macac. To ze niektory aparat bedzie mial malo punktow to nie znaczy ze jest/byl grzybem, byc moze jest juz stary i po prostu slabo moglbym sie przez niego rozwijac dalej. Jest to punktacja tylko i wylacznie z mojego krowiego punktu widzenia:
Pentax K10D - 20
Nikon D80 - 65
Pentax K200D - 20
Canon 350D - 40
Canon 1D - 70
D40/D40X/D60 - 10
D300 - 50
Fuji S5 Pro - 60
Olympus E-3 - 60
Olympus E 510 - 50
Minolta 7D - 30
Sony A350 - 60
Panasonic Lumix DMC-L10 - 80
Canon 450D - 85
na razie tyle, zobaczymy co przyniesie przyszlosc, to temat otwarty.
A gdzie w rankingu Canon 40D?
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
nie ma bo jeszcze nie mialem okazji ogladac.
Świat się wali, Krowa chce Canona. A jeszcze nie tak dawno, z miesiąc temu chyba, na moje polecanie 40D odpowiedź była "nie, bo to nie Nikon". Ludzie się zmieniają, zmieniają, to może i Krowy też?
Canon 40D do przetestowania na dowolnym koncercie w progresji czy no mercy, tak samo 30D i 5D![]()
www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.
Może jednak 5D? - Nie wiem tylko czy taka mała GO nie będzie przeszkadzała w macro.
Grzegorz
Grzegorz
nie mam na takie zabawki kasy, body to niestety nie wszystko. szczur dzieki, ale musze przez to przejsc sam, krowa sie nigdy nie zmienia, po prostu jeszcze mnie nie poznales![]()