eee tam. stać cię na 70-200L i konwerter to się nie zastanawiaj nad 55-250is, on ma swoje niezaprzeczalne wady i tyle.
Walę nim ptaszki, portreciki, nawet jakieś makro się popełni z raynoxem. I mnie amatora ten efekt zadowala, bo znam swoje możliwości finansowe, a jak wezmę w łapki 70-200L kumpla to płaczę nad działaniem usma... że nie mam takiego
ale IS naprawdę działa, początkowo mimo wątpliwości IS teraz wiem jak i kiedy go wykorzystać, ptaszki tylko czasami zdążą uciec zanim w ciemnym borze wyostrzę na nie tu bym wolał elkę... Plastikowość nie powala mnie, miałem s2is i śmieję się w twarz gdy słyszę że to miało lepszy tele, jedynie co to makro z s2is mi szkoda... bo teraz muszę zbierać na jakiegoś tamiego 90 do makro (żona mnie powiesi jak sie dowie że to chcę
Początkowo pierwsze miesiące to mordęga po wspomnieniach z s2is, teraz nawet nie spojżę na tą zabawkę (wolna, zawodna, błędy, przekłamania, af to nie wspomnę).
A optycznie 55-250is naprawdę jest bombastyczny jak za tą kasę! nawet nie porównam do sławnej sigmy, bo nie ma sensu.