Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: [Mellan] W moim miasteczku.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie [Mellan] W moim miasteczku.

Hej!
    Chciałbym Wam przedstawić parę migawek z mojego miasteczka, Tidaholmu.
    Żyjąc tu można niekiedy odnieść wrażenie, że czas płynie nieco inaczej niż gdzie indziej (jęz. szw.: tid - czas).
    Płynie wolno i ospale, niekiedy cofa się, zupełnie jakby obrał za wzorzec niewielką rzeczkę Tidan wijącą się poprzez centrum i okolice.

1.

Mieszkańcy to zwykli, zaprzątnieci pracą ludzie rozwijający swoje pasje w miarę swoich możliwości.

2.

Na codzień ruch na ulicach jest niewielki.

3.

Czasem jednak można w dni wolne ujrzeć kolumny paradnie przejeżdżających samochodów.

4.

Nikt się nie spieszy.

5.

Wiele z tych samochodów kryje w sobie pasję użytkowników.

6.

Niecodzienne konstrukcje budzą zainteresowanie przechodniów.

7.

Mikael od 15 lat poświęca czas staremu Taunusowi.

8.

Poza renowacją mechaniki tuninguje go wedle własnego pomysłu. Z dumą prezentuje go zaiteresowanym.

9.

Stare samochody "żyją" w Tidaholmie. Rzekłbym, odnalazły swój czas.

10.

Wiele z nich można codziennie spotkać nawet na pakingu przed marketem. Nie są jedynie eksponatami. Ludzie je kochają, a one wydają się te uczucia odwzajemniać.

Zdjęcia wykonano w pierwszy weekend maja. Jest to tradycyjnie czas w którym obok "wyścigu kaczek" na Tidan stare samochody są główną atrakcją w naszym miasteczku. Każdy posiadacz tego dnia dokłada szczególnych starań by właśnie ego autko wyglądało najpiękniej.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciekawie opowiedziana i zilustrowana historia. Pozwala wczuć się w klimat miejsca. Ale nie pojmuję w tej sytuacji Twojej stopki
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

wypas. a fury odstawione, az lsnia

moi "krajanie" maja szajbe na punkcie Citroenow, ale az tak nie pucuja
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

No taunus i Taurus to moje ulubione stare marki Forda Teraz to tylko Mustang Gt 500

Kurcze Mellan fajna opowiastka z tego wyszła
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

jej a są tam zwykłe auta - na 9 wprawdzie widzę 3 ale czy to już wszystkie, fajne miasteczko
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Dobre zdjęcia i równie dobry komentarz.Bywałem w Skandynawi tylko turystycznie ale te wozy przykuwały moja uwage.Pierwszy raz przed laty w Oslo,a potem w róznych miejscach az do Marienhaminy na Wyspach Alandzkich.Pozdrawiam.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dzięki za miłe przyjęcie
    Stare amerykańskie wozy to taka turystyczna specyfika Tidaholmu. Akurat pierwszy weekend maja jest tyle szczególny, że wiele samochodów przyjeżdża z okolicy, stąd większe zagęszczenie niż w zwykłe weekendy.
    Owszem, są też nowe wozy. Stare są na smaczek. Mój szef oprócz nowego chryslera ma starą impalę i jakąś taką półciężarówkę rolniczą (oczywiście mocno wychromowaną i w zielonym metaliku )
    Nie jestem pasjonatem motoryzacji. Z pozycji laika różowy cadillac poprostu dobrze wygląda i przyciąga uwagę. Chętniej bym widział samochody przedwojenne, ale takie tu są jednak rzadkościa.
    Pozdrawiam
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Fajny reportaż, taki klimatyczny. Kolorystyka zdjęć ciepła, jak najbardziej pasuje do opowieści o ciepłych uczuciach Szwedów do amerykańskich fur. To co się widuje na ulicach czasem przechodzi wszelkie wyobrażenia, z jaką pasją ci ludzie oddają się tym maszynom. Podoba mi się jak przeplatasz obraz słowami. Wystawiłbym coś podobnego z ubiegłorocznego zlotu fur amerykańskich w Nykoping, ale nie potrafię tak opowiadać
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 26-05-2008 o 22:38
    .

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dziękuję, Darku. W zamierzeniu chciałem by kolorystyka nawiązywała do lat 60-tych, do technicoloru. Każdy gdy myśli o cadillacach widzi przed oczyma filmy z czasów Presleya. Tak to widziałem w trakcie postprocessingu.
    C-F-K - forever

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A ja się wyłamię. Ani komentarze (których w sumie nie ma co oceniać, bo to tylko komentarze), ani zdjęcia mnie nie zainteresowały. Nuda to brzydkie słowo, ale niestety pasuje. Nie dzieje się nic, poza nielicznymi przypadkami, a i na takiej ósemce nie ma na czym zatrzymać oka.

Samochody samochodami, kogoś mogą bardzo interesować (choć np. na ośemce ze sportowego wozu wyszło ospałe monstrum), ale same foty rozczarowują.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów