Absolutnie nie. Przykro mi. pzdr.
Absolutnie nie. Przykro mi. pzdr.
Wtrące swoje trzy grosze... duże wymagania sama sobie narzucasz pokazując swoje zdjęcia szerszemu gronu odbiorców, zwłaszcza takich którzy bawią się w fotografię, tylko jeszcze nie zdajesz sobie z tego sprawy ;-)
Korci mnie żeby napisać kilka wzniosłych dyrdymałow nt. fotografii, szacunku dla odbiorcy itp. ale jest sobotni wieczór, sączę piwko i sobie odpuszczę. Stawiam jednak jeden warunek - popatrz obiektywnie na te zdjęcia i zastanów się co chciałaś nam pokazać, czym zaskoczyć i zachwycić. ...i czy są to zdjęcia które mają szansę tego dokonać.
Jeśli to zrobisz, to stanie się jasne to o czym pisze Schabu i następne Twoje zdjęcia będą dużo ciekawsze. Tylko patrząc na zdjęcia nie myśl 'jaki śliczny kotek', a 'dlaczego tego zdjęcia nie opublikują w National Geographic' (dla ułatwienia dodam że wcale nie z powodu sprzętu ;-) )
Wg. mnie na 2 kotek usłyszał że nie dostanie gaży za pozowanie ;-)
ps. 'ostre akcje' to są chyba z innego serialu![]()
Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)
Jak czytam takie teksty to mnie krew zalewa..
Posłużę się bardzo mądrym wg mnie cytatem z pewnego znanego człowieka - Jacka Kaczmarskiego, przeczytałem to kiedyś w wywiadzie z nim i bardzo zapadło mi to w pamięć - dotyczy co prawda jego twórczości ale ma sens głębszy i jakoś przynajmniej staram się wg tego podążać..
Cytat pochodzi stąd: http://www.kaczmarski.art.pl/media/w...zy_program.php
Wydrukować i czytać 3 razy dzienniePamiętam do dzisiaj słowa ojca: "... jaką satysfakcję może sprawić ci określenie: no, jak na młodego, początkującego, to dobrze; to nie jest żadna satysfakcja, to musi być po prostu d o b r e !, czy ty jesteś młody początkujacy, czy stary kończący, liczy się kształt ostateczny, a nie jakieś usprawiedliwienia"
Co do zdjęć to wcześniej napisano chyba wszystko więc nie będę się powtarzać...Zdjęcie powinno bronić się samo..
Ostatnio edytowane przez arturs ; 22-06-2008 o 00:02
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
arturszapamietam
a moja wypowiedź nie była na serio tylko pół żartem/pół serio
Panowie, ja myślę, że trochę zbyt poważnie jednak traktujecie fotografię. POczułam się jak gó**ara z tymi waszymi pouczeniami. Sprowadziliście mnie do parteru, kiedy zaczelam sie juz nawet bawić i cieszyćz robienia zdjęc a dopiero co się troszkę uwolniłam od zbyt poważnego traktowania fotografii. Nawet nie wiecie jak ja to wszystko przeżywałam. Nabrałam dystansu a wy znowu mnie ciągniecie na tę scieżkę. no prosze bez takich akcji. Ja się absolutnie nie obrażam. Prosze jedynie o powiedzenie, dlaczego to zdjęcie nie podoba wam się? To nie sa duże wymagania chyba?
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się