Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: [Paenka] zwierzęta

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie [Paenka] zwierzęta

Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

1 najlepsze, na 2 kot mówi odpuść, 3 słabo ostre na kocie, ale jak piszesz wszyscy chcą od Ciebie ostrych zdjęć, spoko kocham koty i oglądne z chęcią wszystkie
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Domyślnie

no to dobrze że coś przekazuję niee?
    Heh zdjęcia zrobione kompaktem, którego kompletnie nie znam a540
    dzięki za komentarze bo w sumie nawet zapomniałam zaprosić do oceniania

Domyślnie

A mi sie drugie podoba, jak bys miala miec zaraz ryske na szkle xD Nio moze jak by kot taki zacieniony nie byl, bylo by lepsze
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

widzę znaczącą poprawę w stosunku do poprzednich zdjęć, ale powiem Ci szczerze że czekam na Twoje bardziej przemyślane zdjęcia, czyli jakieś z pomysłem przewodnim:>
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Domyślnie

jeju za dużo ode mnie wymagasz na samym początku...

powiedz mi w czym widzisz poprawę? techniczną? Jesli tak to pewnie dlatego, że tamte zdjęcia były skanowane z kliszy a te sa prosto z aparatu. A jesli nie o to chodziło to juz nie wiem o co.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

powiedz mi w czym widzisz poprawę? techniczną? Jesli tak to pewnie dlatego, że tamte zdjęcia były skanowane z kliszy a te sa prosto z aparatu. A jesli nie o to chodziło to juz nie wiem o co.

Co to jest myśl przewodnia? W przypadku pojedynczego zdjęcia?
    Ostatnio edytowane przez Paenka ; 26-05-2008 o 23:38 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Wtrące swoje trzy grosze... duże wymagania sama sobie narzucasz pokazując swoje zdjęcia szerszemu gronu odbiorców, zwłaszcza takich którzy bawią się w fotografię, tylko jeszcze nie zdajesz sobie z tego sprawy ;-)
    Korci mnie żeby napisać kilka wzniosłych dyrdymałow nt. fotografii, szacunku dla odbiorcy itp. ale jest sobotni wieczór, sączę piwko i sobie odpuszczę. Stawiam jednak jeden warunek - popatrz obiektywnie na te zdjęcia i zastanów się co chciałaś nam pokazać, czym zaskoczyć i zachwycić. ...i czy są to zdjęcia które mają szansę tego dokonać.
    Jeśli to zrobisz, to stanie się jasne to o czym pisze Schabu i następne Twoje zdjęcia będą dużo ciekawsze. Tylko patrząc na zdjęcia nie myśl 'jaki śliczny kotek', a 'dlaczego tego zdjęcia nie opublikują w National Geographic' (dla ułatwienia dodam że wcale nie z powodu sprzętu ;-) )

Wg. mnie na 2 kotek usłyszał że nie dostanie gaży za pozowanie ;-)

ps. 'ostre akcje' to są chyba z innego serialu
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no technicznie lepsze i kadry ciekawsze. wolisz żebym mało wymagał i pisał, że nie potrzebujesz rozwoju w zdjęciach?:P
    a tu są 3 zdjęcia a nie jedno
    ja Ci tu piszę, że jest lepiej i że wierzę, że możesz lepiej a Ty się obrażasz. po prostu chciałbym zobaczyć coś bardziej kreatywnego i wiem, że dasz sobie z tym radę, bo skoro robisz postępy to znaczy że wiesz o co kaman.
    a jeżeli chodzi o radę czysto techniczną, to wyostrzaj zdjęcia po zmniejszeniu. czyli jak masz dużą fotę i ją zmniejszysz do rozdziałki pod forum, to w szopie wyostrz ją dodatkowo, bo zmniejszenie fotek, ma to do siebie, że ostrość ginie.

fotografia biznesowa

Domyślnie

ostrze , w programie to widać w przegladarce Adobe to widać ale już w IE nie widać :/

kreatywnego hmm... no próbuję, mam pomysły ale nie do końca mam jak je zrealizować bo jeszcze chyba nie umiem a na analogu to trwa troszkę dluzej

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

podeślę Ci fajną akcję do ostrzenia

fotografia biznesowa

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów