Zobacz wyniki ankiety: Czy musiales/as pokryc oplaty celne za przesylke z USA/HK?

Głosujących
29. Nie możesz głosować w tej sondzie
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zakupy w Hong Kongu/USA - oplaty celne.

Domyślnie Zakupy w Hong Kongu/USA - oplaty celne.

Jako ze zastanawiam sie (i pewnie nie tylko ja) nad zakupem sprzetu z poza UE, doszedlem do wniosku ze moze statystyka troche rozjasnila by sprawe czestotliwosci nakladania oplat celnych... Tak wiec prosze tych ktorzy w przeciagu poltora roku robili zakupy w USA/HK zeby zaglosowali

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Hm... ankieta może dać sporo przekłamań. Dla przykładu mam dekle i (chyba) handstrapy od kea-photo, jednak ich wartość nie mogła nawet wejść na cło. Proponuję, żeby głosowały tylko osoby, których przesyłki miały znaczną wartość.

Domyślnie

masz racje, chcialem zedytowac ale juz sie nie da... Prosze Admina zeby dopisal, ze dotyczy tylko obiektywow/body.

Początki nałogu

Domyślnie

hej, ja kupowałem niedawno z US batterypacki do aparatów i lampy i żadnego cła nie było - paczka szła przez PolAmer albo PolUSA - już nie pamiętam... W ogóle najlepsze było to, że kurier zjawił się w niedzielę (!) w moje urodziny ))

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    ze dotyczy tylko obiektywow/body.
    A masz pomysł jak tego upilnować?
    W obecnych czasach różnych dowcipnisiów i anonimowości internetowej... taka ankieta może ci dać baaardzo niemiarodajne wyniki.

Domyślnie

nie da sie... zakladam wiec ze mimo wszystko wieksza czesc osob na tym forum jest normalna... W koncu to nie forum onetu, a taka ankieta kazdemu moze sie przysluzyc

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Mało tych głosów Z własnego doswiadczenia dodam, kupujac w BH opłaty masz jak w banku, kupujac u kea jak cie dopadna to trzeba przykombinowac ale nawet wtedy da sie ominac duze stawki celne kupujac w digital-rev ryzyko podobne jak u kea z tym ze jesli paczke przeszukaja to juz nic nie da sie wykombinowac, chłopaki nie ida na takie układy jak kea

Pzdr.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    taka ankieta kazdemu moze sie przysluzyc
    Szczególnie służbom celnym i podatkowym ??: . Może pod wpływem "takich" ankiet zaczną bardziej dokładnie przestrzegać przepisów . Po co to komu ?
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Dopiero zaczyna Awatar pafek
    Miasto
    Gródek

Domyślnie

Witam, wszystkich na forum jako nowy.

Słyszałem że opłaty celne da się ominąć w dość"prosty sposób".
    Paczkę z US wysyłamy do UK a z UK do PL i po kłopocie. Nigdy tego nie robiłem, ale z zasłyszanych inf. wynika że USA-UK nie ma cła, i UK-PL też .

A w UK chyba każdy ma znajomego ...

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

moze chodzilo ci z hk do uk bez cla. z us do uk watpie.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów