Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Mack Camera Warranty-gwarancja na 5 lat!!

Bywalec Awatar osasa
    Miasto
    Lubartów PL/Newport News VA

Domyślnie Mack Camera Warranty-gwarancja na 5 lat!!

Witam. Ostatnio wyczytałem w necie ze w USA można za kilkadziesiąt dolarów kupić gwarancję na aparat cyfrowy lub kamerę.(za ile to zależy od aparatu)
    Pytałem ich czy gwarancja ta jest uwzględniana, gdy zepsuje mi sie coś w Polsce. Odpowiedź była taka:

For international repairs, we work with manufacturer authorized repair facilities in your area. Since these facilities constantly change, we ask that customers contact the manufacturer to locate the repair facility closest to where they (you) will be.
    ... i tu nastąpił opis co i jak trzeba zrobić...

Interesowało by mnie to, szczególnie że kupując w USA aparat, z akcesoriami, i gwarancją, nie zapłacę więcej niz w Polsce za sam aparat.

Czu ktoś z Forumowiczów mial do czynienia z Mack Camera Warranty???
    Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"Manufacturer authorized repair facility" w Polsce, czyli serwis Canona w Warszawie na ul. Żytniej nie akceptuje gwarancji z USA wiec mozesz zapomniec.
    Zapewne pisali o bardziej cywilizowanych panstwach.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    "Manufacturer authorized repair facility" w Polsce, czyli serwis Canona w Warszawie na ul. Żytniej nie akceptuje gwarancji z USA wiec mozesz zapomniec.
    Zapewne pisali o bardziej cywilizowanych panstwach.
    Ale to ma się chyba odbywać na zasadzie takiej że wspomniany Mack kontaktuje się / płaci Canon Polska za naprawę, bo to nie jest gwarancja producenta tylko dodatkowo wykupywana...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

ciekawa opcja, ja mysle, ze to jest tak jak pisze Krzychu oni poprostu placa za taka naprawe

Bywalec Awatar osasa
    Miasto

Domyślnie

Zacytuję resztę maila. TO jest tak ze oni płacą za ewentualne naprawy. Oto dalsza część maila:

Prior to having your equipment serviced, please email international@mackcam.com and request local service request form. In this email you will need to provide your name, warranty number, brief description of the problem you are experiencing and the name and contact information of your repair facility. The repair facility will need to send us a written estimate (in English) with a clear description of what needs to be repaired on your equipment and the cost. To save time, please have the repair facility reference your control number and name on the estimate. Once we approve the repair for manufacturer defects, we will pay the repair facility directly, or if the facility does not allow payment by Mack Camera, we will reimburse you for the repair with a copy of your paid receipt

Więc płaca oni, lub zwracają kase
    CZyżby nikt nie miał z nimi do czynienia?
    Ostatnio edytowane przez osasa ; 27-05-2005 o 09:25
    Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez osasa
    The repair facility will need to send us a written estimate (in English) with a clear description of what needs to be repaired on your equipment and the cost.
    Rzeczywiście wierzysz w to, że polskiemu serwisowi będzie się chciało? Bo ja baaaardzo wątpię...
    (już nawet pomijam to, czy będą w stanie )

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Rzeczywiście wierzysz w to, że polskiemu serwisowi będzie się chciało? Bo ja baaaardzo wątpię...
    (już nawet pomijam to, czy będą w stanie )
    Mam dokladnie takie sam watpliwosci.
    Owszem, ze strony sprzedawcy ta international warranty wyglada rozsadnie - chca dobrze, placa za naprawe lub zwracaja forse.
    Ale by sobie zapewnic odpowiednia dokumentacje ze strony serwisu Canona by taka naprawde udowodnic i otrzymac zaplate/zwrot - to tylko powodzenia moge zyczyc 8)

Bywalec Awatar osasa
    Miasto

Domyślnie

Oj panowie, co do tego macie racje, czy im sie bedzie chciało... W końcu w Polsce mieszkamy
    ALe ja uparty jestem Tak czy inaczej, aparat jest po to zeby sie nie psuł, a martwił sie na zapas nie bede

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nigdy zadnych takich gwarancji...

Mam na rok i mi starcza...

Pozatym do tej pory wszystkie moje uszkodzenia czegokolwiek byly z mojej winy i praktycznie na wszystkich kartach gwarancyjnych byly w sekcji wyjatkow Samo z siebie jakos sie nic nie psuje

Wole odkladac kase na nowy aparat jak do byle *******y kupowac gwarancje na okres w ktorym to robaki zdaza zjesc to na wysypisku na ktore poleci bo to stary trup bedzie
    ...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Pozatym do tej pory wszystkie moje uszkodzenia czegokolwiek byly z mojej winy i praktycznie na wszystkich kartach gwarancyjnych byly w sekcji wyjatkow Samo z siebie jakos sie nic nie psuje

Mozesz opisac ? Tez chcemy sie posmiac

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów