Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
O ile różnica pomiędzy lustrzankami w jakości zdjęć jest rzeczywiści nieduża - o wyborze decydują drugo- i trzeciorzędne cechy lub specyficzne wymagania - to pomiedzy lustrzankami a kompaktami różnica jest przepaścista! Ale widzi się to na większych formatach zdjęć, nie na 10x15cm. ...
zawsze podczas takich wynurzeń mówię: zobaczcie na stronę Juza photogrpfy jakie ten gość robił zdjęcia przepotopową 350-ką... wielu z nas nie jest w stanie z tego aparatu wyciągnąć połowę możliwości... ja też. niestety. miałem ją i było fajnie, nauka, rozumienie oc o właściwie tu w tym wszystkim chodzi..., ale teraz mam 50d i uważam, że ten aparat w szczegółach jest po prostu lepszy, bardziej funkcjonalny, ma znacznie większe możłiwości, które powoli staram się wykorzystywać, np. (pewnie się uśmiejecie) style obrazu (porstret, krajobraz i in.). Ja sobie ustawiam te style pod mój gust i tym się bawie... w 350 d tego nie miałem, co teraz dostrzegam. oczywiście można zrobić zdjęcia, a potem sobie w prog. komp. dodawć bajery, ale ja na to nie mam czasu i wolę od razu zrobić zdjęcie, które najlepiej, aby w ogole nie było później moderowane... i tyle. tego mi 350-ka nie do końca umożliwi.