Strona 56 z 58 PierwszyPierwszy ... 6465455565758 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Andre - to pojechałeś po bandzie. 70-300 na tym forum to nie obiektyw a 50 1.8 to nie stałka... obiektywy tutaj zaczynają się od eL a stałki od 1.4 - 1.8 to masakrycznie ciemno. Co do wyboru 40D czy 450D - wiadomo każdy kupuje na co go stać. Z praktyki mogę powiedzieć jedno porównanie 40D do 500D wypada właściwie podobnie jeżeli chodzi o obrazek. CO do wagi i trzymania no to 40D jednak wypada duużo lepiej. 40D jednak w porównaniu z 500D ma kiepski wyświetlacz... ale nie mam pojęcia jak się ma do tego w 450D. dodatkowo xxxD nie mają kółka które na prawdę się przydaje i mnie cieżko się bez niego pracuje. Podsumowując obydwie serie mają swoje wady i zalety. Na pewno xxxD nie są takie ciężkie i są poręczne... ale na dłuższą metę używanie xxxD bez gripa to męczarnia dla małego palucha, zwłaszcza z cięższym szkiełkiem.

Coś już napisał

Domyślnie

450d to przyzwoity sprzet. wlasciwie ma wszystko czego amator potrzebuje, moze poza wysokim iso. mi to przeszkadzalo. nakrecilem sie poza tym na ff i to byl glowny powod, dla ktorego sprzedalem. roznice w obrazku widze. jasne.
    nie widzialem jej jednak w klasie cenowej 450tki, ani w serii xxd.
    kolko? - fajna rzecz, ale jak zaczynasz od trzycyfrowych canonow, to wcale za nim nie tesknisz
    gorny wyswietlacz? - mam, uzywam, doceniam. pamietam jednak, ze i ten z tylu w 450d spelnial swoja role
    male body? - no, tu rzeczywiscie wieksze wygodniejsze, ale jednak jego ciezar jest w wiekszosci sytuacji wada. aha, i moim zdaniem zewnetrzne lampa przy trzy i czterocyfrowych canonach to nieporozumienie. nijak sie tego nie utrzyma.
    pozostale bajery... hmmm, sa, ale zeby poczuc PRAWDZIWA roznice to chyba trzeba by kupic 7d.

Domyślnie

40d lepszy

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wymarzonyzawod Zobacz posta
    40d lepszy
    A może by tak coś więcej, jakieś argumenty dla poparcia tej tezy...To co napisałaś nic nie wnosi do dyskusji.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrewjohn Zobacz posta
    A może by tak coś więcej, jakieś argumenty dla poparcia tej tezy...To co napisałaś nic nie wnosi do dyskusji.
    zapytaj się gogla.
    znajdź oba aparaty, porównaj specyfikacje.

40Dlepszy...
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Toż przecież o tym jest już 56 stron. Chodzi mi o to ,że to nie jest ankieta, który lepszy z tych dwóch, natomiast pytanie poczatkowe było : co wybrać 450 czy 40D? Więc jak już ktoś przeczytał cały wątek i chce się wypowiedziieć, to pasuje, żeby miał do napisania coś konkternego.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Toż przecież o tym jest już 56 stron. Chodzi mi o to ,że to nie jest ankieta, który lepszy z tych dwóch, natomiast pytanie poczatkowe było : co wybrać 450 czy 40D? Więc jak już ktoś przeczytał cały wątek i chce się wypowiedziieć, to pasuje, żeby miał do napisania coś konkternego.
    To idzie napisać jeszcze coś więcej na temat Osobiście wybrałbym 450, a tak naprawdę to 500 - ale jak się nie mylę to jest wątek 40D czy 500D co wybrać?

Pozdrawiam

EDIT oczywiście był taki wątek: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=50466
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 04-09-2011 o 11:53
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Dopiero zaczyna Awatar Bulka
    Miasto
    Warszawa/Kielce

Domyślnie

Wez 40D - lepsze zdjecia, lepsza ergonomia. Albo celuj nawet w 30D i zostaw pare groszy na lampke i po sprawie:-)

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A czy 450D ma jakąkolwiek przewagę poza ceną? Mniejsze wymiary jak ktoś ma małe dłonie, karty SD jak ktoś nie ma CF, coś jeszcze? Więcej Mpx mnie nie przekonuje.
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Widzę, że zwycięzcy dalej nie ma... :-)
    Nie wiem nad czym się tu zastanawiać. Skoro taki tytuł wątku to kasa nie przeszkoda, wiec? Kup 40D.

Strona 56 z 58 PierwszyPierwszy ... 6465455565758 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów