Zamieszczone przez rychu
Zobacz wpis
450D czy 40D, co wybrać?
Zwiń
X
-
70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG
-
Wracając do tematu powiem krótko 40D pomiatając style i to czego niema 450-ka ja wybrałem dwucyfrówke również ze względu na obudowę uszczelnienia i pewność uchwytu co nie jest bez znaczenia jeśli podepniesz większy obiektyw.Canon 1Ds Mark II, C24-105/4L IS USM, C17-85/4-5.6 IS USM, C70-300/4-5.6 IS USM, C28 1.8 USM, C50 1.4 USM, C430EX II
http://maciejko.net/cbsearch/
Komentarz
-
Witam
Na Twoim miejscu również wybrałbym 40D ze względu na ergonomie, górny wyświetlacz - mniej marnujesz baterii niż przeglądanie ustawień na dużym wyświetlaczu. Cena 40D nie jest wysoka i są szuki bardzo zadbane. Sam mam 400D a teraz 50D i powiem tak i jednym i drugim zrobisz zdjęcie ale 40D i 50D jest solidniej zrobiony i większą ma żywotność i to co jest jeszcze ważne wizjer przez który patrzysz jest większy a to zapewnia, lepszą widoczność i komfort pracy.
Pozdrawiam|5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
|Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger
Komentarz
-
Mam 500d i niby jest lepsza technicznie od 40D. Tzn, teoretycznie wyzsze użyteczne iso, a w rzeczywistosci tak nie jest. Zdjecia seryjne w 40D tez bija 500d, ostatnio to sprawdzalem.. Dzisiaj pewnie nie kupilbym 500d a raczej 40d... Nawet zastanawiam sie czy nie zamienic sie, bo krecenia filmow nie uzywam.. Jedyne co bardziej mi sie podoba w 500 to wyswietlacz, tyle ze zdjecia na kompie tak na prawde widac czy sa poprawnie zrobione.500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
Komentarz
-
-
Mam 500d i niby jest lepsza technicznie od 40D....
Mi najbardziej przypada do gustu automatyczna korekta winietowania, której w 40D nie ma.... a i jeszcze 40D nie opsługuje pilota na podczerwień(taki bajer, ale niektórym przydatny)
Ja miałem dylemat zanim kupiłem 500D i stwierdziłem, że wole nowy sprzęt zamiast używanego, szczególnie, że to mój pierwszy dSLR.Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
Komentarz
-
Temat rzeka...
Priorytety, priorytety...
Ja wybrałbym 40D. Finito :grin:
Komentarz
-
kawo - daj jakieś bezpośrednie linki do zdjęć o których piszesz, co?
Co do tematu, mam 50d i jestem bardzo zadowolony mimo, że początkowo trochę się bałem wagi i gabarytu (sporo chodzę po górach ze sprzętem).
Komentarz
-
Ja też po roku zmieniłem na 40D z 450D.Uczę się robić zdjęcia i poznaję aparat dopiero ale jest różnica odczuwalna wagowo w korpusiea co za tym idzie i trwałość.Pewniejszy chwyt również.
Komentarz
-
Zamieszczone przez 2em Zobacz wpiskawo - daj jakieś bezpośrednie linki do zdjęć o których piszesz, co?
Co do tematu, mam 50d i jestem bardzo zadowolony mimo, że początkowo trochę się bałem wagi i gabarytu (sporo chodzę po górach ze sprzętem).
La pagina che hai richiesto non è stata trovata: assicurati di aver digitato correttamente l'indirizzo. La pagina potrebbe essere stata spostata: utilizza il menu per navigare tra i contenuti di JuzaPhoto!...
La pagina che hai richiesto non è stata trovata: assicurati di aver digitato correttamente l'indirizzo. La pagina potrebbe essere stata spostata: utilizza il menu per navigare tra i contenuti di JuzaPhoto!...
polecam zwłaszcza:
czytać opisy pod zdjęciami, bo nie wszystkie są z 350d, żeby nie było. i niech ktoś powie, że 350d nie da się robić "ładnych" zdjęć
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zamieszczone przez kawo Zobacz wpisproszę tak na szybko dla leniuchów:
polecam zwłaszcza:
czytać opisy pod zdjęciami, bo nie wszystkie są z 350d, żeby nie było. i niech ktoś powie, że 350d nie da się robić "ładnych" zdjęć70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG
Komentarz
Komentarz