C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:
Toż przecież o tym jest już 56 stron. Chodzi mi o to ,że to nie jest ankieta, który lepszy z tych dwóch, natomiast pytanie poczatkowe było : co wybrać 450 czy 40D? Więc jak już ktoś przeczytał cały wątek i chce się wypowiedziieć, to pasuje, żeby miał do napisania coś konkternego.
Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS
To idzie napisać jeszcze coś więcej na tematOsobiście wybrałbym 450, a tak naprawdę to 500 - ale jak się nie mylę to jest wątek 40D czy 500D co wybrać?
Pozdrawiam
EDIT oczywiście był taki wątek: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=50466![]()
Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 04-09-2011 o 11:53
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Wez 40D - lepsze zdjecia, lepsza ergonomia. Albo celuj nawet w 30D i zostaw pare groszy na lampke i po sprawie:-)
Widzę, że zwycięzcy dalej nie ma... :-)
Nie wiem nad czym się tu zastanawiać. Skoro taki tytuł wątku to kasa nie przeszkoda, wiec? Kup 40D.
Ja również stałem przed podobnym wyborem. Chciałem początkowo 500d, potem 550d/50d, ale przemyślałem wszystko na spokojnie i zdecydowałem się na 40dZależało mi na zmieszczeniu się z szybką kartą pamięci w 1500zł co się udało. Jestem bardzo zadowolony z zakupu, wcześniej miałem 350d. Autofocus chodzi zdecydowanie lepiej, wszystkie moje szkła zaczęły trafiać częściej, szczególnie w ciemniejszych sceneriach. Puszka bardzo ergonomiczna, wyświetlacz nie jest faktycznie jakimś cudem, wiele małpek ma w tej chwili lepszy, ale po przesiadce z 350d był to ogromny przeskok do przodu. W tej chwili jestem w miarę precyzyjnie określić czy zdjęcie jest ostre. Ilość wyświetnalych kolorów też nie jest zła. Kiepsko niestety używa się trybu LV gdyż wielkość pikseli ogranicza dokładność przy łapaniu ostrości w tym trybie. Może to kwestia wprawy, bo krótko się ciesze nowym body. W każdym razie zdecydowanie polecam. Uważam, że to najlepszy wybór do 2000zł. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez malang ; 04-09-2011 o 19:51
Bzdura, że lepsze zdjęcia są z 40d. Miałem oba, mam co porównywać - każdym wykonałem tysiące zdjęć. Wybór to kwestia priorytetów - lubi się bardziej "kółka", czy mniejszą wagę, albo jeszcze coś innego. Na pewno nie lepsze zdjęcia, i nie lepszy wizjer, czy lepiej (jakoby) trafiający AF. Te "lepszości" to kwestia WIARY posiadacza i szukania "na siłę" dowodów, że MÓJ wybór był trafny.
Te "lepszości" zwiększają szanse na zrobienie dobrego zdjęcia, w trudniejszych warunkach AF 450D nie ogarnie jak z 40D. Tak samo jak mamy mało czasu na zmianę ustawień, to bez kółek z 40D możemy nie zdążyć [= zrobić gorsze zdjęcie albo wcale]. Przy pstrykaniu na luzie i mocno oświetlonych scen ciężko będzie udowodnić wyższość nawet 1D nad 450D [bo ciężki i obrazek wcale nie lepszy]
C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink: