Strona 47 z 49 PierwszyPierwszy ... 374546474849 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrewjohn Zobacz posta
    A może by tak coś więcej, jakieś argumenty dla poparcia tej tezy...To co napisałaś nic nie wnosi do dyskusji.
    zapytaj się gogla.
    znajdź oba aparaty, porównaj specyfikacje.

40Dlepszy...
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A może by tak coś więcej, jakieś argumenty dla poparcia tej tezy...To co napisałaś nic nie wnosi do dyskusji.
    A czy 450D ma jakąkolwiek przewagę poza ceną? Mniejsze wymiary jak ktoś ma małe dłonie, karty SD jak ktoś nie ma CF, coś jeszcze? Więcej Mpx mnie nie przekonuje.
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Toż przecież o tym jest już 56 stron. Chodzi mi o to ,że to nie jest ankieta, który lepszy z tych dwóch, natomiast pytanie poczatkowe było : co wybrać 450 czy 40D? Więc jak już ktoś przeczytał cały wątek i chce się wypowiedziieć, to pasuje, żeby miał do napisania coś konkternego.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Toż przecież o tym jest już 56 stron. Chodzi mi o to ,że to nie jest ankieta, który lepszy z tych dwóch, natomiast pytanie poczatkowe było : co wybrać 450 czy 40D? Więc jak już ktoś przeczytał cały wątek i chce się wypowiedziieć, to pasuje, żeby miał do napisania coś konkternego.
    To idzie napisać jeszcze coś więcej na temat Osobiście wybrałbym 450, a tak naprawdę to 500 - ale jak się nie mylę to jest wątek 40D czy 500D co wybrać?

Pozdrawiam

EDIT oczywiście był taki wątek: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=50466
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 04-09-2011 o 11:53
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    To idzie napisać jeszcze coś więcej na temat EDIT oczywiście był taki wątek: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=50466
    Właśnie oto mi chodziło, że jak sie nie ma nic wiecej do napisania w temacie, to lepiej nie pisać nic.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Dopiero zaczyna Awatar Bulka
    Miasto
    Warszawa/Kielce

Domyślnie

Wez 40D - lepsze zdjecia, lepsza ergonomia. Albo celuj nawet w 30D i zostaw pare groszy na lampke i po sprawie:-)

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Widzę, że zwycięzcy dalej nie ma... :-)
    Nie wiem nad czym się tu zastanawiać. Skoro taki tytuł wątku to kasa nie przeszkoda, wiec? Kup 40D.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja również stałem przed podobnym wyborem. Chciałem początkowo 500d, potem 550d/50d, ale przemyślałem wszystko na spokojnie i zdecydowałem się na 40d Zależało mi na zmieszczeniu się z szybką kartą pamięci w 1500zł co się udało. Jestem bardzo zadowolony z zakupu, wcześniej miałem 350d. Autofocus chodzi zdecydowanie lepiej, wszystkie moje szkła zaczęły trafiać częściej, szczególnie w ciemniejszych sceneriach. Puszka bardzo ergonomiczna, wyświetlacz nie jest faktycznie jakimś cudem, wiele małpek ma w tej chwili lepszy, ale po przesiadce z 350d był to ogromny przeskok do przodu. W tej chwili jestem w miarę precyzyjnie określić czy zdjęcie jest ostre. Ilość wyświetnalych kolorów też nie jest zła. Kiepsko niestety używa się trybu LV gdyż wielkość pikseli ogranicza dokładność przy łapaniu ostrości w tym trybie. Może to kwestia wprawy, bo krótko się ciesze nowym body. W każdym razie zdecydowanie polecam. Uważam, że to najlepszy wybór do 2000zł. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez malang ; 04-09-2011 o 19:51

Bywalec

Domyślnie

Bzdura, że lepsze zdjęcia są z 40d. Miałem oba, mam co porównywać - każdym wykonałem tysiące zdjęć. Wybór to kwestia priorytetów - lubi się bardziej "kółka", czy mniejszą wagę, albo jeszcze coś innego. Na pewno nie lepsze zdjęcia, i nie lepszy wizjer, czy lepiej (jakoby) trafiający AF. Te "lepszości" to kwestia WIARY posiadacza i szukania "na siłę" dowodów, że MÓJ wybór był trafny.

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
    nie lepszy wizjer, czy lepiej (jakoby) trafiający AF. Te "lepszości" to kwestia WIARY posiadacza i szukania "na siłę" dowodów
    Te "lepszości" zwiększają szanse na zrobienie dobrego zdjęcia, w trudniejszych warunkach AF 450D nie ogarnie jak z 40D. Tak samo jak mamy mało czasu na zmianę ustawień, to bez kółek z 40D możemy nie zdążyć [= zrobić gorsze zdjęcie albo wcale]. Przy pstrykaniu na luzie i mocno oświetlonych scen ciężko będzie udowodnić wyższość nawet 1D nad 450D [bo ciężki i obrazek wcale nie lepszy ]
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Strona 47 z 49 PierwszyPierwszy ... 374546474849 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów