Strona 36 z 58 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    A skąd taki wniosek, prowadzisz jakieś statystyki lub badania? Pytam z czystej ciekawości.
    Litości! Napisałem "wiele osób" a nie "wszystkie", czy nawet "wiekszość" więc mógłbym sie pokusić o takie stwierdzenie. Poza tym to analogiczna sytuacja do tej, kiedy ludzie kupuja sobie lustro, bo myslą, że będa robić lepsze zdjęcia a potem korzystają tylko z trybu zielonego.. Nie muszę prowadzić statystyk, żeby to zauważyć..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    A skąd taki wniosek, prowadzisz jakieś statystyki lub badania? Pytam z czystej ciekawości.
    E tam Axk! Naprawdę wiele osób tak robi. Ja kupiłam 2 lata temu 400D na wyrost, bo mi jeden fotograf powiedział, że to dobry dla mnie aparat... Znam też parę innych osób, które kupiły podobnie

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

A część osób kupuje aparat i okazuje się, że kupiło za słaby.

Ja kupiłem 400D i zmieniłem na 40D. 400D służy już tylko jako backup lub aparat z drugim obiektywem gdy nie ma czasu na zmianę słoików.

Bywalec

Domyślnie

400d jest dobry,40d jest lepszy proponuje zamknac.....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naps Zobacz posta
    400d jest dobry,40d jest lepszy proponuje zamknac.....
    Masz rację. Może jeszcze nie zamykajmy Jednak co jest lepsze: 40D z kitem czy 400D z eLką :rolleyes:
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

makro
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Masz rację. Może jeszcze nie zamykajmy Jednak co jest lepsze: 40D z kitem czy 400D z eLką :rolleyes:

tak mozna spekulowac bez konca

lepsza jest corsa bez bajerow ze 150-cio konnym silnikiem, czy astra full opcja z silnikiem 100 koni ??

L-ka nadrobi tylko w stosunku do obiektywu z 40-tki, a niedostatki body i tak pozostaja .

Mysle ze lepsza opcja 40-tka z 17-85 is usm niz 400-tka z elka, wieksza motywacja zeby zbierac na nowe szkla
    Ostatnio edytowane przez makro ; 19-01-2009 o 10:53

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez makro Zobacz posta
    Mysle ze lepsza opcja 40-tka z 17-85 is usm niz 400-tka z elka, wieksza motywacja zeby zbierac na nowe szkla
    Ja uważam, że jest dokładnie odwrotnie 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

skonczy sie jak zwykle na kupnie nowego body choc stare nie ma jeszcze 20% przebiegu

makro
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja uważam, że jest dokładnie odwrotnie 8).
    masz prawo sadzic odwrotnie, jednak ja tutaj mam na mysli klienta rozpoczynajacego przygode z lustrzankami ,ale liczacego na duzy rozwoj i oczekujacego osiagniecia w przyszlosci wysokiego poziomu zdjec .
    Po co ma kupowac od razu elke nie wiedzac jaki obiektyw bedzie mu tak naprawde najbardziej potrzebny.Mysle ze 40-tka z opisanym przeze mnie obiektywem wystarczyla by w zupelnosci na dluzszy okres czasu zeby mozna bylo sie okreslic jaki chce sie kupic kolejny obiektyw i uzbierac na niego kaske

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

L-ka nadrobi tylko w stosunku do obiektywu z 40-tki, a niedostatki body i tak pozostaja .
    Tylko że to body ma naprawdę niewiele niedostatków jak się chce robić zdjęcia a nie onanizować sprzętem...

Bzdura.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 36 z 58 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów