Cytat Zamieszczone przez marcooos Zobacz posta
Jedziecie po 1000D jak po łysej kobyle :-? . Ciekawe jakie zdjęcia macie ze swoich XXD. Ja się trzymam mojego motto "Nie aparat robi zdjęcia tylko człowiek". Czytałem wiele postów na tym forum typu "czy ktoś mi wytłumaczy co znaczy to BO i FTM?" a w stopce C 40D i kilka L-ek
Przepraszam z góry wszystkich którzy używają dobrych body, bo słabsze nie dają rady.

Nie ma sie co oburzac, fakty sa jakie sa kazdy z tych aparatow jest dedykowany do innej grupy osob co nie znaczy ze 1000D posiadaja tylko amatorzy co nie korzystaja z niczego poza automatem, a z 40-tki sami zaawansowania amatorzy itd, jednak fakt faktem ze skoro na 1000D robisz dobre zdjecia mozesz robic lepsze niz w manualu zrobi ktos kto nie ma pojecia 40-tka , ale na pewno do zdjec wykonanych 40-tka przez kogos rownie dobrze robiacego zdjecia jak Ty startu Twoje z 1000-cki nie beda mialy i chyba o to tu chodzi kupujac lepszy aparat .

Kwestia wygladu to nie jest jakies najezdzanie tylko dzielenie sie swoimi wrazeniami, i moje sa takie ze tysiaczka wyglada strasznie sztucznie, moje stare fuji e550 jest lepiej wykonane jesli chodzi o jakosc materialow, a to ze bardziej podoba mi sie wieksza 40-tka to tez nie jest powodem ze wyglada jak profesionalny sprzet i lepiej sie z takim pokazac dla lansu ale po prostu dobrze mi sie ja trzyma,wszystko pod reka , jest stabilna poza tym magnezowa obudowa na pewno tez o wiele wytrzymalsza .
A to nawet jesli bym wszedl w posiadanie takiego sprzeta i bym robil gorsze zdjecia od CIebie na poczatku to raczej normalne, ale podejrzewam ze z czasem to sie powinno zmienic

pozdrawiam